Cuma , Mart 29 2024

ŞEHİTLER ANISINA FİDAN DİKİLDİ

Fethiye’de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların ve tüm şehitlerin anısına fidan dikildi.

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı Mevkiinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olanların ve tüm şehitlerin anısına fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim etkinliğine Kaymakam Ekrem Çalık, daire amirlerinin yanı sıra Fethiyeli şehit polis memuru Özgür Gümüş’ün annesi Ayşe Gümüş, İzmirli şehit polis memuru Özkan Dönmez’in annesi Bahriye Dönmez’de katıldı.

15 Temmuz’da 250 şehit verdiğimizi hatırlatan Kaymakam Ekrem Çalık, o geceye ait başta Ömer Halis Demir olmak üzere çok sayıda kahramanlık hikayeleri olduğunu ifade etti.

15 Temmuz’un milletin hafızasında derin izler bıraktığını belirten Çalık şunları söyledi: “Kendi uçaklarımız, kendi ordumuza ait güçler ülkemizin göz bebeği olan Özel Harekat Dairesini bombalıyor. Bu Türk Milletini yürekten yaralayan bir hadise oldu. 15 Temmuz’un yıl dönümünde birlik ve beraberliği arttırmak için çeşitli etkinlikler planladık. Vatanını, milletini, bayrağını seven herkes bir arada. Şehitlerimizin emaneti olan şehit aileleriyle birlikte daha önce 18 Mart’ta açtığımız 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanında yeni ağaçlar dikerek şehitlerimizin isimlerini yaşatmayı hedefledik. Buradaki amacımız şehit ailelerine her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek.”

İzmirli şehit polis memuru Özkan Dönmez’in annesi Bahriye Dönmez, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için fidan dikmeye geldiğini söyledi. Dönmez: “Bütün şehitlerimizin fidan gibi yeniden yeşermesini istiyoruz. Allah sağlık, sıhhat versin, gençlerimizi kazadan beladan korusun” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …