Cuma , Nisan 19 2024

Sandık’tan Karaca ve Otgöz Çıktı

Fethiye 31 Mart 2019 pazar günü sandık başına gitti ve tercihlerini Muğla genelinde iki partili döneme getirdi. CHP 6, Ak Parti 6, MHP 1, Belediye başkanlığını alarak 13 ilçe de görev yapacak başkanlarını seçti. Fethiye için CHP’den Alim Karaca, Seydikemer için Ak Partiden Yakup Otgöz 5 yıl boyunca bölgede yaşayan vatandaşlara hizmet edecekler. Bunun yanında iki komşu ilçenin başkanları aynı zamanda Hala oğlu, Dayı oğlu çocuklarına emanet edildi. Fethiye’de yıllar sonra CHP’li bir Belediye başkanı ilk kez başkanlık koltuğuna oturuyor. Seydikemer aldığı emaneti bu kez tescilleyerek seçimi kazanmış oldu.    

Fethiye’de ciddi olarak bakıldığında anı ile şanı ile seçim kampanyası yürüten üç siyasi parti vardı. Ak Parti CHP ve  İyi Parti idi. Çok düzeyli bir seçim dönemi geçirildi. Bel altı vurulmadan her siyasi parti belediye başkanın diğer siyasi partili belediye başkan adayına saygı duyduğu bir dönem olarak tarihe geçecek. Fethiye’de günlerce ve aylarca  beklendikten sonra bazı siyasi partilerin adayları netleşti ve 45 gün gibi kısa sürede halka ulaşıldı ve oylar aldı. Burada şanslı olan 5 yıldır devamlı olarak vatandaşların arasında olan Alim Karaca’ydı. O fırsatı da iyi değerlendirdi. Bunun yanında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına duyulan öfkelere rağmen seçilmeyi başardı. Diğer bir taraftan Seydikemer’de daha önce Ak Partiden Belediye Başkan adayı olmak için bekleyen Eşref Şen aday gösterilmeyince İyi Parti saflarına geçti ve seçime asıldı. Ama kaç yıldır siyaset yapan bölgenin çocuğu olan kapısı her zaman açık olan Yakup Otgöz seçimi aldı. Fethiye ve Seydikemer bir birinden her ne kadar ayrılmış gözükse de ayrılma şansı olmayan iki ilçe.Fethiye’de yaşayan bir çok vatandaşların çoğunluğunun yaşadığı yerler Seydikemer ilçesi sınırları içinde bulunuyor. Onun seçmen kitlesi de aynı ailelerden oluşuyor.

Fethiye’de Alim Karaca seçimi kazandığı öğrenilince önce CHP’li seçmen seçim ofislerine akın etti. Kalabalık artmaya devam edince bir de yol kenarında olan seçim ofisinin önünde trafik kitlendi. Hemen vatandaşların can ve mal güvenliği açısından kutlamaların Beşkaza meydanında olacağı duyurulmaya başlandı. Oraya giden kalabalık arkasından seçilen CHP Belediye Başkan Adayı Alim Karaca’da bölgeye geçti ve beklenen açıklamalarını coşkularını dile getirdiler. Seçim süresi boyunca yaşanan sıkıntıları ve güzellikleri beraber yaşadık. Destek veren tüm partililerime teşekkür ediyorum şeklinde mesaj verdi.

Yaklaşık olarak 2 aylık yoğun bir tempo ile gecesini gündüzünü denk eden Seydikemer Belediye Başkanı ve Adayı Yakup Otgöz’ün kazandığı açılan sandıklar ile belirlenmeye başlayınca meydan kalabalıklaşmaya başladı. Dakikalar içinde meydan doldu taştı. Trafik kitlendi. Artık zaman konuşma zamanıydı, başkan Otgöz, “Hiçbir zaman çamur at izi kalsın siyaseti yapmadım. Yaptırmadım. Ama yapanların hali belli oldu. Bizim bildiğimiz hizmetkarlık. Bunu da yapmaya da devam edeceğiz. Şeklindeki konuşması dakikalarca alkışlandı. Daha sonra uzun uzuna konuşan Otgöz’den sonra halk olaysız bir şekilde dağıldılar.

Fethiye’de 350 sandıkta,  114.395 seçmen oy kullanma kullanması gerekiyordu fakat 97.671oy kullanıldı. %85,38 katılım oranıyla açılan sandıklarda 94.895 oy geçerli sayılırken, 2.776 oyda geçersiz sayıldı. Bu sonuçlardan sonra CHP’li Alim Karaca; 45.281, %47,72. Ak Partili Muhittin Kayabaş; 42.206, %44,48 ve İyi Partili Nagihan Bulut; 5.797, %6,11. Şeklinde sıralandı.

Muğla’da 726 bin 123 seçmen 2 bin 386 sandıkta oy kullanırken, YSK’nın kesin aday listelerine göre Muğla Büyükşehirde 2’si bağımsız toplam 10 aday yarıştı. Buna göre 626 bin 766 oy geçerli sayılırken; 23 bin 399 oy da geçersiz sayıldı. Mevcut Başkan CHP’li Osman Gürün; 217.270 oy ile %36,01. Ak Partili Mehmet Nil Hıdır; 171.455 oy ile %28,42 ve Bağımsız Aday Behçet Saatcı da; 158.334 oy ile %26,24.

Fethiye Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Alim Karaca; “İki buçuk ay boyunca gece gündüz demeden yürüttüğümüz seçim kampanyamızı zaferle sonuçlandırdık. Asla ayrım yapmayacağız. Belli bir kesime değil bütün Fethiye’ye eşit hizmet edeceğiz. Bize oy veren vermeyen bütün Fethiye halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kazanan 160 bin olmuştur, kazanan Fethiye olmuştur. Haydi Fethiye, birlikte el ele daha ileriye!” diye konuştu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde diğer ilçelerde ise; Bodrum; CHP’li Ahmet Aras, Dalaman; Ak Partili Muhammet Karakuş, Datça; CHP’li Abdullah Gürsel Uçar, Kavaklıdere; Ak Partili Mehmet Demir, Köyceğiz; Ak Partili Kamil Ceylan, Marmaris; CHP’li Mehmet Oktay, Menteşe; CHP’li Bahattin Gümüş, Milas; CHP’li Muhammet Tokat, Ortaca; MHP’li Alim Uzundemir, Seydikemer; Ak Partili Yakup Otgöz, Ula; Ak Partili İsmail Akkaya ve Yatağan; Ak Partili Mustafa Tokgöz.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …