Cuma , Nisan 19 2024

Çoban, “İyi Parti Olarak Halkın Yanındayız”

Fethiye İyi Parti İlçe Başkanı Fatih Ali Çoban son günlerde koylara yapılan yapılaşma ve koyların ihalesiz kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklara ve bunu yapan MUÇEV Ateş püskürdü.

İlçe Başkanı Çoban, “Mevcut iktidar zihniyetinin bu tutumu hem Anayasaya, hem de Kıyı Kanunu’na açıkça aykırıdır.

Hukukun üstünlüğünü ve kamu yararını her şeyin üzerinde tutan İYİ Partililer olarak; MUÇEV’in ranta, kıyılarımızın adeta yağmalanmasına ve vatandaşlarımızın cezalandırılmasına dayanan faaliyetlerine sessiz kalmamız mümkün değildir”dedi.

Fethiye sınırları içerisindeki bir çok cennet olarak bilinen Yassıcalar adası, Göcek ince burun, Belceğiz plajı, Ölüdeniz lagünü, son olarakta Karataş Planının ve Gökova sınırları içindeki Akyaka plajı gibi koyların ve planların ihalesiz kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklar ile sesiz sedasız verilmesine tepki gösteren basın açıklaması yaptı….

Halkın olan alanların halktan alınması girişlerin in ücrete tabi hale getirilmesinin Anasaya aykırı olduğunu söyleyen İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Ali Çoban, “Değerli Basın Mensupları; Bugün burada çok önemli bir mesele hakkında görüşlerimizi ifade etmek için huzurlarınızdayım.

Hepinizin son yıllarda ismini sıkça duyduğu, fakat amacının ne olduğu ve nasıl bir kuruluş olduğu kamuoyundan ısrarla saklanan MUÇEV isimli bir şirket var.

ÇOBAN, “MUÇEV’İN AMACI NEDİR”

Şeffaflıktan uzak yapısı ile dikkat çeken ve basına yansıyan birçok şaibe ile anılan bu şirket, öyle anlaşılıyor ki, mevcut iktidarın kıyı alanlarını ticarileştirme politikasının bir aracı haline gelmiştir.

İktidar; kamuya, yani vatandaşlarımıza ait olması gereken kıyı alanlarını hem ticarileştiriyor, hem de bunu vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini cezalandırmak için kullanıyor.

Mevcut iktidar zihniyetinin bu tutumu hem Anayasaya, hem de Kıyı Kanunu’na açıkça aykırıdır.

ÇOBAN, “BÖYLE YAPMAK HALKI CEZALANDIRMAKTIR”

Hukukun üstünlüğünü ve kamu yararını her şeyin üzerinde tutan İYİ Partililer olarak; MUÇEV’in ranta, kıyılarımızın adeta yağmalanmasına ve vatandaşlarımızın cezalandırılmasına dayanan faaliyetlerine sessiz kalmamız mümkün değildir.

Geldiğimiz aşama itibariyle, neredeyse Türkiye’nin tüm kıyı alanlarında faaliyet gösteren MUÇEV’in rant ağlarına Fethiye’mizin Karataş Plajı da eklenmiştir.

Bu durum,Fethiyelilerin gelirlerinin Fethiyelilerden kaçırılması ve bundan sonra Fethiyelilerin faydalanamayacağı şekilde özel bir şirkete aktarılması anlamına gelmektedir.

Açıkça ifade etmek gerekirse bu politika, son yerel seçimlerdeki siyasi tercihlerinden dolayı Fethiyelileri cezalandırma politikasıdır.

Ne yazık ki, Türkiye’nin bir çok yerinde aşina olduğumuz ve Fethiye’de defalarca karşılaştığımız bu durum,Millet İttifakı tarafından yönetilen birçok ilimizde ve ilçemizde de söz konusudur.

ÇOBAN, “CUMHURBAŞKANILI SEZSİZ KALMAMASI GEREKİR”

Birçok kıyı alanını zikrettiğimiz şekilde ele geçiren MUÇEV’e ilişkin dikkat çekici iddialar söz konusudur.

MUÇEV’in ihalesiz aldığı kıyı alanlarından elde ettiği kira veya işletme gelirlerini nasıl kullandığını öğrenmek mümkün değildir.

Öte yandan bu şirketin vergiden muaf bir şekilde faaliyet gösterdiği iddia edilmektedir.

Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaşananlara sessiz kalması, kamuoyunu aydınlatmaması da dikkat çekicidir.

Dolayısıyla iktidarın MUÇEV’in vergiden muaf olup olmadığını, muafsa hangi yasal çerçevede bu muafiyetin sağlandığını; değilse, şimdiye dek ne kadar vergi ödediğini kamuoyuyla paylaşması lazımdır.

“KIYILAR HALKIN KULLANIMINDADIR”

Anayasamızın ve yasalarımızın öngördüğü gibi, kıyılarımız halkın kullanımına açık olmalıdır.Fethiye kıyılarını korumak amacıyla bu tahsis veya kiralamalar yapılıyorsa,o zaman şartları belirlenmek ve halkın kullanımına açık olmak kaydıyla bu alanlar,halka en yakın kamu kurumu olan Fethiye Belediyesi eliyle işletilmelidir.

İlgili bakanlıklar ise sadece denetimi ile ilgilenmelidir.

Bununla beraber,iktidar;

Fethiye’de olduğu gibi kıyı alanlarını rant aracı olarak görmekten bir an önce vazgeçmelidir.

Belediyeler üzerinden bu alanların gerçek sahibi olan vatandaşlarımızı “nasıl daha iyi yararlandırabiliriz?” sorusuna cevap aramalıdır.

MUÇEV’in yapısı ve faili olduğu hukuksuzluklar ile ilgili olarak acilen kamuoyunu aydınlatmalıdır.

Ayrıca,MUÇEV ve MUÇEV gibi şirketler aracılığıyla Millet İttifakı belediyelerini ve vatandaşlarımızı cezalandırma politikasına da bir an önce son vermelidir.

Sözlerime son verirken bir kez daha ifade etmek isterim ki;

“İYİ PARTİ RANTA KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Biz İYİ Parti olarak; ranta, hukuksuzluğa ve kamu kaynaklarının yağmalanmasına dayanan bu otoriter yönetim zihniyetine ve keyfi politikalarına karşı sonuna kadar Fethiyelilerin sesi olacağız ve Fethiyelilerin hakkını korumaya devam edeceğiz”dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …