Salı , Nisan 16 2024

Saatcı; ”2018 Yılı Tadından Yenmeyecek”

   Fethiye ve çevresinde bir turizm sezonu daha geride kalırken; 2018 yılı turizm sezonunun hazırlıkları da başladı. Fethiye Belediyesi 2018 turizm sezonu için plan ve programlarına başlarken, özellikle tanıtım atağı da yapılacak. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı; turizm sezonunu değerlendirirken; ”2018 sezonu ile ilgili beklentilerimiz çok daha yüksek. İnşallah uluslararası ilişkilerde papaz olduğumuz ülkeler ile karşılıklı dostluk köprüleri atılırsa, 2018 yılı tadından yenmeyecek bir yıl olacak” dedi.
Bir turizm sezonu daha geride kalırken; yeni sezon hazırlıklarına da hemen başlandı. Fethiye Belediyesi alt yapı eksiklikleri ile diğer turizm faaliyetlerini plan ve programa aldı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı; özellikle Ölüdeniz’de turizmciler ile birlikte tespit ettikleri alt yapı çalışmalarını programa aldıklarını söyledi. Saatcı; 2018 yılı beklentileri için de ”İnşallah uluslararası ilişkilerde papaz olduğumuz ülkeler ile karşılıklı dostluk köprüleri atılırsa, 2018 yılı tadından yenmeyecek bir yıl olacak” ifadelerini kullandı. Saatcı; ”Kasım ayına girmemize rağmen Ölüdeniz semalarına batkımız zaman rengarenk paraşüt uçuşları görmekteyiz. Plajımızda da yüzen vatandaşlarımız var. Böyle bir iklim ve coğrafyaya sahip bir ilçemiz var. 2017 yaz sezonuna karamsar ve kötü başladık. Ancak iyi bir bitiş yaptık. Sezonumuz oldukça keyifli bitti. Bu ifadeler ilçemizdeki turizmci arkadaşlarımızın kendi ifadeleri. Turizmci arkadaşlarımız “Bu seneden memnun olmayan, nankörlük yapar” diye konuştular. Çünkü sezona çok olumsuz başlandı.  Eğer ki sezona olumlu başlansa ve beklentiler gerçekleşemese belki farklı düşünceler olurdu. Ancak olumsuz başlayan bir sezonda böyle güzel bitme herkesi mutlu yaptı. Bu coğrafyanın turizmde mutlu olmaması, gelir getirilmemesi, Türkiye’ye katkı sağlamaması mümkün değil. Burada ola ki böyle bir durum olursa o zaman hepimizde genel bir hata vardır. Fethiye Dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi. Coğrafi açıdan çok özel yerlerden bir tanesi. Türkiye’nin tanıtım yüzlerinden bir tanesi. O yüzden önümüzdeki yıl 2018 sezonu ile ilgili beklentilerimiz çok daha yüksek. İnşallah Uluslar arası ilişkilerde de papaz olduğumuz ülkeler ile karşılıklı dostluk köprüleri atılır. O köprülerin atılması ile birlikte başta İngiliz pazarı olmak üzere Almanya, Belçika, Rusya ve Kuzey Avrupa pazarları da tekrar kazandırılırsa 2018 yılı tadından yenmeyecek gibi görünüyor” dedi.
”Ölüdeniz ve Hisarönü’nde Üst Yapı Çalışmaları Yapılacak”
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Ölüdeniz ve Hisarönü’nde üst yapı çalışmaları planlandığını belirtip; ”Kurumlar arası yazışmaların tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. Saatcı; ”En büyük handikap Türkiye’de zaten kurumlar arası koordinasyon açısından ciddi bir sıkıtı var. Bu sıkıntı Büyükşehir yasasıyla bir kat daha arttı. Daha önce Türk Telekom ve AYDEM alt yapıcı kuruluşlardı. Fethiye Belediyesi olarak biz bunlarla birlikte koordinasyonlu olarak çalışma yapıyorduk. Kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu bizdeydi. Ancak şimdi bu Büyükşehir Belediyesinde olunca ister istemez devreye birde büyükşehir belediyesi girdi. Bizim burada ticaret yolu olarak dediğimiz, ticaret meydanı olarak değerlendirdiğimiz trafiğe kapalı bir yolumuz var. Birde trafiğe belli saatlerde kapalı Hisarönü var. Bu her iki bölgeyi de biz Ölüdeniz de yaptığımız gibi bütçesini de ayırdık. Taş betondan çok güzel bir şekilde Ölüdeniz’e  ve Hisarönü’ne yakışacak şekilde yapacağız. İlgili kurumlarım bununla ilgili Grekli olan yazıları da Muğla Büyükşehir Belediyesine yazdılar. Ne yazık ki daha net bir cevap alamadık. Yani Büyükşehir Belediyesi buraya bizden daha önce girip, altı yapıyı yaparak bize teslim ederse yapacağız. Ancak bana Nisan ayında teslim ederse ben bir şey yapamam. Yani büyükşehir  bu işi Kasım ve Aralık aylarında bitirsin ki, geriye kalan üç aylık zaman diliminde bende üst yapıyı güzel bir şekilde bitireyim. Konu ile ilgili arkadaşlarımın çalışması sürüyor. Ancak bize resmi olarak yapmayacağız kararı gelirse, Fethiye Belediyesi olarak  hem Ölüdeniz hem de Hisarönü’nde üst yapı çalışmalarını yapacağız. Bu bölge yeniliği ihtiyaç olarak hissediyor. Bu sadece yol ve kaldırımla olmayacak. Tesislerde de otellerde de ve bütün işletme anlayışının  Ölüdeniz de tekrar baştan aşağı bir çok edilmesi gerekiyor. İmar konuları ve alt yapı eksikliklerimiz var. Bunları yapmak boynumuzun borcu. Bizde büyük bir sorumlulukla bu çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …