Cuma , Mart 29 2024

“Patara 2020 Ekibi Seydikemer’de”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılı Patara yılı ilan edilmişti. Patara yılı sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından incelemeler de bulunmak üzere Muğla’nın Seydikemer İlçesine gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Yatırım ve Projeler Daire Başkan Vekili Dr. Beyhan Oktar ve ekibi Patara bölgesinde yapılacak çalışmalar hakkında incelemelerde bulundular.

Bakanlık ekipleri önce Antalya’nın Kaş İlçesi Kalkan mahallesinde Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Patara Muhtarı Arif Otlu ve yetkililerinde katıldığı toplantıda Seydikemer’e Patara yılı sebebiyle gelecek olan misafirlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için gereken tedbirlerin alınması hususunda görüş alışverişinde  bulundular.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile birlikte Patara Özel Çevre Koruma bölgesinde olan Seydikemer’in Karadere, Karaköy ve Kumluova mahallelerinde incelemelerde bulundular. Bölgeye yapılacak olan yatırımlar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerine Seydikemer Belediye başkanı Yakup Otgöz bilgilendirmelerde bulundu.

Patara Likya uygarlığının  Kumluova Mahallesi’nde bulunan Letoon antik kentinin Likya’nın dini merkezi konumundadır. Bu kutsal alandaki Leto, Apollon ve Artemis tapınakları tarihi açıdan çok önemlidir. 09.12.1988  tarih ve 484 sıra numarasıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kent, Likya yürüyüş yolu rotasındadır. Kaş, Fethiye, Kalkan ve Patara gibi çevre turizm merkezlerinden her gün yüzlerce turist bu alanı keşfetmek için gelmektedir.

2020 Patara yılı için Seydikemer’e gelecek olan ziyaretçiler için Saklıkent başta olmak üzere Karadere-Kumluova plajları, Letoon antik kenti, Tlos, Sidyma, Pınara, Karanlık içi kanyonu, Seydiler Kilimi, Seki yaylası, Camalan yaylası, Yayla Girdev gölü gibi tarihi, turistik ve kültürel bir çok yeri ziyaretçilerini beklemektedir.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …