Perşembe , Nisan 18 2024

Çalışma Grubu Rapor Hazırladı

Geçtiğimiz yıl turizm sezonunun başında körfezde renk değişikliği yaşanmış, bunun sebebi olarak da alg patlaması gösterilmişti. Ardından birçok kurum ve sivil toplum kuruluşları konuyla ilgili açıklamada bulundu ve çeşitli ifadeler kullanıldı. Sezon öncesinde turizmciler, esnaflar ve vatandaşlar aynı durumla karşı karşıya kalma korkusu yaşıyor.

Turizm sezonuna sayılı günler kaldı. Güneşi, denizi, tarihi, yamaç paraşütü ve diğer aktiviteleri ile dünyanın gözde turizm merkezlerinden birisi olan Fethiye’de herkesi kara kara düşündüren konu yine Fethiye Körfezi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Eylül ayındaki 2. Yeşilüzümlü Bağbozumu Festivali’nde yaptığı konuşmada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın körfezin stratejik planı için 290 milyon TL’lik talep yazısı yazdığını belirtmişti. Öte yandan Başkan Karaca, Fethiye Körfezi’nin temizliği için Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde akademisyenlerle çalışmalar yapıldığının altını çizmişti.

Öte yandan Fethiye Kent Konseyi bünyesinde Fethiye Körfezi Kirliliği Geçici Çalışma Kurulu kurulmuş, bu oluşum ilk toplantısı sonucunda bir rapor hazırlamıştı. Konu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve ilgili vatandaşların katılımı ile yapılan toplantıda MUSKİ, MUÇEMER (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları ve Araştırma Merkezi), Fethiye Kaymakamlığı ve diğer kurum temsilcileri ile yapılan görüşmelerde yaşanan bu sorunun önlenmesi adına görüşmeler yapılmıştı. Tespit edilen bazı hususlar bu raporda aktarılmıştı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …