Perşembe , Nisan 18 2024

Okullar Dezenfekte Ediliyor

Tüm Dünya da ve Avrupa’da etkili olan korona virüsüne karşı Türkiye en iyi şekilde tedbir alırken Fethiye’de de tedbirler iyice arttırıldı. Okulların tatil edilmesi ile birlikte ilçedeki tüm kamu ve özel okulların yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’de korona virüsüne karşı dezenfekte edildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Hemen her ay yurt ve okulların dezenfekte işlemleri yapılıyordu. Ancak şimdi çok daha titiz şekilde dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.” dedi.

Türkiye’de korona virüsüne karşı tedbirler en üst seviyeye çıkarılırken okulların erken tatile alınması ile birlikte Fethiye’de de bu virüse karşı tüm okullar dezenfekte işleminden geçirildi. Tatille birlikte kamu ve özel tam 105 okulun yanı sıra Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kurumu baştan sona dezenfekte edildi. Çeşitli ilaç firmaları okulların yanı sıra Fethiye Kaymakamlık binasındaki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü odalarını baştan sona ilaçladı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte şube müdürlerinin de yakından izlediği dezenfekte işlemi yaklaşık 2 saat sürdü. Titiz şekilde yapılan ilaçlama sırasında tüm görevliler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile şube müdürleri maske takmayı da ihmal etmediler. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye’deki kamu ve özel 105 okul ile birlikte yurtların da en iyi şekilde dezenfekte edildiğini kaydetti.

Kaya; “Geçen haftadan itibaren okullarımızda dezenfekte işlemlerine başladık. Okulların tatil edilmesi işlerimiz daha da kolaylaştı. Şu an itibariyle dezenfekte edilmeyen okulumuz kalmadı. Bu işlem daha önce haftalık olarak pansiyonlarımızda, yemekhanelerimizde ve dersliklerimizde rutin olarak yaptığımız bir işlemdi. İçinde bulunduğumuz süreçte biraz daha titiz davranıp, bu çalışmayı daha sık yaparak, öğrencilerimizin sağlığını korumak adına çaba harcıyoruz. Bugün itibariyle birkaç okulumuz daha dezenfekte edildikten sonra tamamını bitirmiş olacağız.” dedi.

Daima İlaçlama şirketi Sahibi Ahmet Dalgın ise“Şu an dezenfekte uygulaması yapıyoruz. Normal pompalara göre burada kullandığımız cihazımız ilacı tamamen mikronlarına ayırarak, uzun süre ortamda kalıyor. Mikropla birleştiği zaman hücre zarının içine girerek, ölümüne sebebiyet veriyor. Firma olarak bu uygulamayı yaklaşık 10 okulda gerçekleştirdik.” dedi.

Öte yandan; Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde görülerek hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) enfeksiyonu ve diğer solunum virüslerinin neden olduğu solunum yolu hastalıklarından korunmak amacıyla, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tüm okul ve kurumlarda hijyen uygulamaları başlatıldı.

Okulları gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Müdürü Pervin Töre “Tüm dünyada yaşanan koronavirüse karşı bakanlığımızın talimatıyla tüm okullarımızda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattık. Bu kapsamda çocuklarımızın elle temas etikleri tüm yüzeyler ve bulundukları bütün alanlar eğitim dışındaki zamanlarda özel dezenfektanlarla temizleniyor. Pansiyonlarımızda ve okul servislerinde de ayni şekilde dezenfekte çalışması yapıyoruz. Bu konuda belediyemiz ve sağlık müdürlüğümüz ile işbirliği halindeyiz. Öğrencilerimizin bulunduğu her ortamın dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz. Velilerimizin içleri rahat etsin.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …