Salı , Nisan 23 2024

CHP “HAYIR” LOKMASI DAĞITTI…

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Pazar esnafına ve vatandaşlara “hayır” lokması dağıttı.

Vatandaşlara kendi elleriyle lokma ikram eden Aldan ve Kullukçu, anayasaya değişikliğiyle ilgili referandumda hayır oyu verilmesi çağrısı da yaptı. CHP’li Milletvekili Aldan  “Türkiye’de baskıyı daha da artıracak, padişahlıktan daha ağır bir rejimi ortaya koyacak bir sistemle karşı karşıyayız. Bunun geri dönüşü yok. Sonrası karanlık” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu çalışmalarını Karaçulha ve Patlangıç Mahallelerinde bulunan Kapalı Pazar yeri esnafları ve alış veriş yapan vatandaşları ziyaret ederek sürdürdü. Yapılan çalışmada İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve partililere Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’da eşlik etti. Pazar yerlerinde çalışmalara başlamadan önce Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından her iki Pazar yeri girişinde de “hayır” lokması döktürüldü  ve vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlara kendi elleriyle lokma ikram eden Aldan ve Kullukçu,anayasaya değişikliğiyle ilgili referandumda hayır oyu verilmesi çağrısı da yaptı.Ardından Pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek tek tek ellerini sıkan Milletvekili Aldan ve İlçe Başkanı Kullukçu, vatandaşlara referandum hakkında bilgiler verdi ve destek istediler. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı olarak yaklaşan 16  Nisan 2017 tarihindeki referandum süreci ile ilgili  çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Son çalışmalarımızı da Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilimiz Ömer Süha Aldan ile birlikte Karaçulha Mahallemizde ve Patlangıç Mahallelerimizde bulunan kapalı pazar yeri esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek yapıyoruz. Her iki pazar yeri çalışmamızda da “Hayır lokması” döktürdük ve vatandaşlarımıza ikram ettik.  Pazar yeri esnafımızın ve pazara alış verişe gelen vatandaşlarımızın ellerini tek tek sıkarak onları bilgilendirdik. Referandum süreci ile ilgili neden hayır verilmesi gerektiğini ve memleketimize, milletimize, ülkemize nasıl sahip çıkmamız konusunda gereken bilgilendirmeyi ve aydınlatmayı yaptık. Gittiğimiz her yerde olduğu gibi burada da vatandaşlarımızın gözlerinde “Hayır” kararlılığını seziyoruz. Bu bakımdan bu durum bizler için çok mutluluk verici. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ve Cumhuriyet Halk Partisinin dışında yine de “Hayır” için bu referandum sürecinde çalışan, ülkemiz ve milletimiz için çalışan arkadaşlarımız olarak büyük bir memnuniyet duyduk. Fethiye’nin kararlılığının 16 Nisan da sandıklarda kendini göstereceğine yürekten inanıyoruz. Bu noktada da tüm çalışmalarımız tam hızıyla devam ediyor. Gittiğimiz her yerde ülkemize, vatanımıza ve milletimize neden sahip çıkmamız gerektiğini anlatıyoruz. Bu ülkeyi kolay kazanmadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Kuva-i Milliye ruhunun nasıl bu ülke ruhunu yeniden bir araya getirp bir devlet ruhu oluşturduğu gibi, bu nokta da 16 Nisan’da da tüm Fethiye’lilerin o Kuvay-i Milliye ruhu içerisinde sandığa sahip çıkacağını ve “Hayır” oyunu sandıktan çıkartacağını biz düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hayır”ın dönüşü vardır, ama “Evet”in dönüşü yok…

Muğla’nın 13 ilçesinin 9’un da çalışmalar yaptığını ve halkın “Hayır” oyuna yoğun bir ilgisi olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise , “Muğla ilimizin 13 ilçesinden 9 tanesini ziyaret ettim. Orada çeşitli etkinlikler vasıtasıyla halkımızla buluştum. Keza Anayasa değişikliğinin aslında madde madde neler getirdiği konusunda da ayrıntılı açıklamalarım oldu. Türkiye çok önemli bir sürece girecek. Bence bazen bazı milletlerin belli dönemleri olur. Yani uçurumun kıyısından döneceği dönemler olur. Koşullar insanı öyle bir hale getirir ki, sonuçta kaçınılmaz bir kararı millet vermek zorunda kalır. Aslında ben bu Anayasa değişikliğini iki partinin üst yönetiminin düzenlemesi olarak önümüze gelse de, temelde  bir milletin kendini gözden geçirmesi anlamında çok önemli bir aşama olarak görüyorum. Ben öyle nitelendiriyorum. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda gözlemlediğim kadarı ile “Hayır” oyu açık ara önde.Keza yapılan anketlerde bunu gösteriyor. Muğla’da yaptığım çalışmalarda edindiğim izlenim,insanlar iktidar partisinden olsalar dahi, ucu bucağı belli olmayan bir yetkinin kimseye verilmesinden yana değiller. Millet sağ duyulu düşünüyor. Akli selim düşünüyor. Bunun sonucunda da büyük bir çoğunlukla “Hayır” oyu ile bu badireyi, bu lüzumsuz ve gereksiz toplumu hiç düşünmeyen bu düzenlemeyi milletimizin geri çevireceğine inanıyorum. Bu anayasa değişiklik teklifinde millet için ne var ? Esnaf için bir şey var mı? İşçi ve işveren için bir şey var mı? İşsiz gencimiz için, turizmci ve üreticimiz için bir şey var mı? Dış ilişkilerimiz bu sistem sayesinde mi düzelecek? Milletimizin bu soruları sorması gerekmektedir. Bu düzenlemede halk için hiçbir şey yoktur. Millet için hiçbir getirisi olmayan bir düzenlemeyi durmuşlar birde halkın oylamasına sunuyorlar. Ülkenin gidişatı hiç iyi değil. Ülkenin yapısal sorunlarına el atmak gerekirken, devletin olanaklarıyla, miting miting gezip bu propagandayı yapmayı bu millete yapılan çok büyük bir haksızlık olarak görüyorum. Bir ülkeyi yönetenle milletin gündemi farklıysa o ülkede sorun vardır. Bu gün bu ülkeyi yönetenler başka bir telden çalıyor. Milletin derdi başkadır. Onun için millet 16 Nisan da kendi iradesi ile oyunu kullanacaktır. Kullandıkları “Hayır” oyları ile biz ülke olarak üzerimizdeki nu badireyi atlatacağız. Ve yeni bir döneme doğru başlayacağız. “Hayır”ın dönüşü vardır, ama “Evet”in dönüşü yoktur.2019 yılında yapılacak seçimlerde bu memleketin tapusunu kimin alacağı yönünde bir yarış olacaktır. Bu ülkede büyük gerilimler yaşanacaktır. Bu milletin daha fazla gerilime, daha fazla kardeş kanı dökülmesine müsaade etmeyeceğine inanıyorum” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …