Cuma , Nisan 19 2024

Parkın Yapımı İçin İmzalar Atıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapılacak olan ve uzun yıllardır atıl durumda olan Bahriye Üçok Parkı’nın imza sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bugün, Bahriye Üçok’un karanlık odaklarca hain bir saldırı sonucu katledilişinin 30. yıldönümü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Parkın Fethiye’ye hayırlı olmasını dileyen Karaca, “Çok fonksiyonlu bir park olacak. Fethiye’deki her vatandaşın yararlanabileceği güzel bir alan yaratacağız” diye konuştu.

2 milyon 665 bin TL’ye mal olacak Bahriye Üçok Parkı 5 bin 840 m² içerisinde yer alacak. İçerisinde çocuk oyun alanı, basketbol sahası, açık hava kütüphanesi, gölgelikli oturma alanları, çay bahçesi, çiçek gösteri alanları, çim alanları, yürüyüş yolları olacak. Aynı zamanda İşitme Engelliler Derneği’ne ait bölüm yenilenerek, derneğe teslim edilecek. Peyzajı ve çocuk oyun gruplarıyla birlikte adeta bambaşka bir boyut kazanacak park ile ilgili imzalar, Bahriye Üçok Parkı’nda atıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, birim amirleri, vatandaşlar törene katılım sağladı.

KARACA, “BAHRİYE ÜÇOK’U RAHMETLE ANIYORUZ”
Bahriye Üçok’u rahmetle anarak konuşmasına başlayan Karaca, “Atatürk devrimlerinin ödünsüz savunucusu, tarihçi, siyaset bilimci, ilahiyatçı bilim insanı Bahriye Üçok’un karanlık odaklarca hain bir saldırı sonucu katledilişinin 30. yıldönümü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, saygı ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Elbette kaybettiğimiz değerlerin arkasından üzülürüz. Ancak Bahriye Üçok ve onun gibi katledilenlerin failleri bulunamadı. Bu durum ülkemin aydınlık yüreğinde bir yara olarak kalmaya devam ediyor. Ben Fethiye Belediye Başkanı olarak Bahriye Üçok adını unutturmamak, o’nun adıyla anılan parkımızın o’na yakışır hale getirmek ve yaşatmak istiyorum. Bu nedenle bu proje üzerinde yoğunlaşarak, planlama uzmanlarımız, kent konseyi, estetik kurulu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte koordineli çalışmalar yaparak yararlı bir proje ürettik. Bu parkı aslında bu gün açacaktık. Ancak pandemi dolayısıyla ihalesini erteledik. Bu güne kısmetmiş ihalesi yapıldı. Bugün de ihaleyi alan yüklenici ile sözleşme imzaladık” dedi.

KARACA, “ÇOK FONKSİYONLU BİR PARK OLACAK”

Karaca, “Yıllardır atıl durumda olan Bahriye Üçok Parkı’mız için bugün firma yetkilisi ile birlikte protokol imzalıyoruz. Önümüzdeki günlerde yüklenici firmamız ile birlikte güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Bölge halkından Bahriye Üçok Parkı ile ilgili ciddi talepler geldi. Ruhsat sürecinin uzun sürmesi sebebiyle 1,5 yıl beklemek zorunda kaldık. Bugün itibariyle protokolü imzalayıp yer teslimini yapıyoruz. Çok fonksiyonlu bir park olacak. Fethiye’deki her vatandaşın yararlanabileceği güzel bir alan yaratacağız. Firma yetkililerine şimdiden Fethiye’mize kazandıracak olduğumuz bu güzel projeye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Fethiye’mize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“PARKTA KÜTÜPHANE DE OLACAK”
Karakalem Mühendislik ve İbet Yapı adına Adem Kara yaptığı konuşmada, “İhalede yer alan proje süresi 6 ay. Ancak biz elimizdeki imkanlarla Belediye Başkanımız Alim Karaca’nın ve belediye yetkililerinin katkılarıyla en kısa zamanda bu parkı tamamlamayı düşünüyoruz.  Parkın içinde oyun grupları, geçiş tankı, çocukların yararlanması için krom kaydırak, biri muhtarlık binası olmak üzere 6 adet bina, 2 adet çay ocağı ve bir adet kütüphane bulunmakta. Fethiye halkına şimdiden hayırlı olsun” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …