Çarşamba , Nisan 24 2024

ÖZYER, “BU MİLLETE GÜVENİRSEN TEK BAŞINA İKTİDAR OLURSUN”

Referandum öncesi  vatandaşları bilgilendirmek için Seydikemer’de  halk ile buluşan Ak Parti Muğla Milletvekili Akdeniz Pa Komisyonu Başkanı Hasan  Özyer:  “Bu Milletin feraseti herkesin önünde ve üstündedir” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz  ile birlikte gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde  16 Nisan referandumunda yapılacak anayasa değişikliği paketi hakkında bilgilendirmeler yaparak yapılan hizmetler hakkında da bilgi verdiler.

Seydikemer Merkezde Muhtarlar,STK Başkanları ve Dernek Yöneticileri ile kahvaltı programı gerçekleştiren Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, burada yaptığı konuşmasında 16 Nisan referandumunun öneminden ve Millte güvenen her partinin her zaman tek başına iktidar olduğundan bahsederek İnşallah bu millet yine en doğru kararı verecektir dedi. Muhtarlardan ve STK Başkanlarından gelen soruları da cevaplayarak her zaman yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz diyen Özyer; Millete güvenmemiz lazım. Bu Milletin feraseti herkesin önünde ve üstündedir. Bizim Milletimiz kime güvendiyse ona oy verdi. Dedi.

Kahvaltı programından sonra Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Ak parti yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar,STK Başkanları ve Dernek Yöneticileri ile kahvaltı programı sonrasında Seydikemer sanayisinde esnafları ziyaret ettiler. Esnaf ziyaretlerinden sonra Kadıköy, Eşen, Kumluova, Karadere, Ortaköy ve Ören mahallelerine ziyaretler gerçekleştirerek buradaki vatandaşlara 16 Nisan referandumunda yapılacak anayasa değişikliği paketi hakkında bilgilendirmeler yaptılar.

GÜMÜŞ ’’HALKA GİTMEKTEN KORKMAYIZ’’

Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş mahallelerde yaptığı konuşmalarında : Bu referandum bir halk oylamasıdır. Bir parti seçimi değildir. Halkın yönetim sistemi ve anayasa ile ilgili ne istediğini öğrenmek için yapılan bir halk oylaması. Daha önce de halka gittik, biz halka gitmekten korkmayız.  sandıktan çıkan her sonuca saygımız var. Millet ne derse o olur. Biz sandıktan çıkan her sonuca saygı duyarız. Ve şimdi hem cumhurun seçtiği bir cumhurbaşkanı hem de bir başbakan var yani bir iki başlılık var. Bu şimdi cumhurbaşkanı ile başbakan uyum içerisinde olduğu için sorun çıkarmıyor. Ama geçmişte Turgut özal – mesut yılmaz, Süleyman demirel- tansu çiller, Ahmet Necdet sezer- rahmetli Bülent Ecevit arasındaki anlaşmazlıklar sonucu çıkan siyasi ekonomik krizler ortada ve Türkiye’yi çok gerilere götürdü. Biz gençlerimize güveniyoruz ve siyasette aktif bir biçimde rol oynamalarını istiyoruz.  Siyasi kadroların gençleşmesini daha dinamik olmasını istiyoruz. 550 olan milletvekili sayısını 600 a çıkarıyoruz. Milletimizin temsil gücünü arttırıyoruz. 1980 yılında 450 milletvekili 150 senato üyesi varken nüfusumuz 50 milyon idi. Şimdi nüfusumuz 80 milyon oldu ve milletimiz daha çok temsil edilsin diye milletvekili sayısı 600 a çıkıyor. Sağduyulu seçmenlerin partisi ne olursa olsun bu halk oylamasına evet vereceğini düşünüyor, referandumun Türkiye’ye hayr olanı getirmesini cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.Dedi.

OTGÖZ ’’EN DOĞRUYU VATANDAŞ BİLİYOR’’

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz gittiği mahalleler de konuşmalar yaparak yapılan hizmetlerden ve güçlü bir iktidarın ülkeye faydalarından bahsederken Kumluova mahallesinde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Otgöz konuşmasında :  Kumluova da turizm bölgesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kumluova dan Ova ya köprü için çalışmalar devam ediyor. Parke yapılmayan yerlerimiz parke olacak. Bizler sizin karşınıza geldik. En doğruyu vatandaş olarak sizler biliyorsunuz. 7 Hazirandan sonra 1 kasıma kadar olan süreyi hepimiz çok iyi biliyoruz. Hdp  aldığı oyla doğuda hendekler kazmaya başladı. Milletvekilleri belediye başkanları bizi götüremezler diyorlardı. Allah a şükür devletimiz hepsinin hakkından geldi. 16 Nisanda da sandık önümüze gelecek. Evet de çıksa Hayır da çıksa biz birlik beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah istikrarın sürmesi için sizlerin en doğru kararı vereceğinize inanıyorum ve seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, dedi.

ÖZYER ’’KARARI MİLLETİMİZ VERECEK’’

Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ise yaptığı konuşmalarda: Yakup Başkan yeni ilçe olan seydikemerde çok güzel çalışmalar yapıyor. Bizlerde İl başkanımız dahil Yakup Başkana destek oluyoruz. Bizler Muhtarlarımızdan ve diğer vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu günde referandum öncesi sizlerle birlikteyiz. Bu bir parti seçimi değil sistem değişikliğidir. Tabi burada kararı yine milletimiz verecek. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çalışıyoruz.  Geriye baktığımızda koalisyon hükümetleri döneminde ülke hep geriye gitmiş fakat tek başına iktidar dönemlerinde hep kalkınmıştır. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı adaylarından en çok oy alan 2 aday son tura kalarak en çok oyu alan Cumhurbaşkanı olacak.  Milletin güvenini kazanan kişi kazanacak ve ülkeyi 5 yıl yönetecek. Ayrıca milletimiz Milletvekillerini seçerek meclisi oluşturacak. Meclis te yasama ve denetim görevini yapacak. Bu sisteme karşı olanlar değişik şekilde milletin kafasını karıştırıyor. Cumhurbaşkanı Kararname çıkararak kararnamelerle ülkeyi yönetecek diyorlar.  Kararname çıkaracak tabiî ki ama kararnameler meclisin üzerinde olmayacak. Cumhurbaşkanı meclisi fesh ederse kendiside seçime girecek ve milletin karşısına çıkacaklar. Cumhurbaşkanı yanlış yaparsa milletimiz sandıkta gereken dersi verecek. Şimdiye kadar cumhurbaşkanlığı seçimleri bu ülke de kriz yaratmıyormuydu. Her seçimde bir kriz yaşamadık mı. Milletten onay almayanlar Ankara da değişik kumpaslarla,değişik dalaverelerle baskılarla Cumhurbaşkanını seçtiriyorlardı. 550 milletvekili 600 olacak. Milletvekili 25 yaştan 18 yaşa düşecek. Sonuçta milletin oyunu alarak seçilmeyecek mi. Rahmetli Menderes, Rahmetli Özal ve şimdide Tayyip Erdoğan bu millete güvendikleri için tek başına iktidar oldular. Gökten zembille gelmediler, bu milletin oyunu güvenini alarak geldiler,dedi.

BU MİLLETİN FERASETİ HERKESİN ÖNÜNDE VE ÜSTÜNDEDİR.

Millete güvenmemiz lazım. Bu Milletin feraseti herkesin önünde ve üstündedir diyen Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer: Bizim Milletimiz kime güvendiyse ona oy verdi. Son 14 yılda milli gelir arttı. Sosyal hizmetler konusunda,ulaşım konusunda,  sağlıkta çok güzel gelişmeler oldu. Kendi silahımızı yapar hale geldik. Geçmiş koalisyonları değerlendirdiğimizde ülke hep birikimlerini kaybetti. Türkiye’nin istikrara ve güçlü iktidara ihtiyacı var. 15 temmuz da güçlü bir iktidar olmasa bu saldırının önüne geçmek mümkünmüydü. Bu gün dünyada sömürgeci ülkeler terör örgütlerini kullanarak  bölgeyi terbiye etmeye çalışıyorlar. 30-40 yıldır terörle uğraşıyoruz. Allaha şükür şuanda terör bitme noktasına geldi. Hükümetimiz bütün terör örgütlerini bitirinceye kadar mücadele etmeye kararlı. Biz bu ülkeyi alanda bulmadık bedelini ödedik. Bütün dünya üzerimize çullandı fakat geçemedi. Biz her alanda güçlü olmak zorundayız. Bunun için doğru sisteme ihtiyacımız var. Bu sistemle Türkiye yoluna devam edemez. Burada ki amaç Türkiye kazanımlarını kaybetmesin. Koalisyonlarla geriye gitmesin. Tek başına güçlü iktidarlar olsun ve Türkiye yoluna devam etsin,dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …