Cuma , Nisan 26 2024

Cumhuriyet Kutlamaları Töreni

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları törenle başladı. Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene yoğun katılım oldu. Tören;  Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumundan sonra Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Ulusunun Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Törene; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Karabay, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye protokolü üyeleri, resmi ve kamu kurumlarının yöneticileri,   CHP Muğla eski Milletvekillerinden Sami Gökmen, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Fethiye’deki  siyasi Partilerin  ilçe başkanları ve yöneticileri, Oda başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Tören;  Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumundan sonra Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Ulusunun Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra Fethiye Belediye Bandosu eşliğimde İstiklal Marşımız okundu. İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi hakkında öğrenciler tarafından şiirler okundu. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Teslime İlkyaz Akkaya “Bu gün” adlı şiiri, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ege Kadir Kaynak’ta “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiiri okudu. Şiirlerden sonra  “Cumhuriyet Kazanımları” konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında birinci olan Gülsu Karabulut, İzzet Soykan ve Esra Lüleci’nin  ödülleri;  Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner  tarafından verildi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında ikinci olan Ceylin Çidem, Yağmur Tornacı ve  Sude Naz Yıldız’ın ödülleri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından verildi. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında üçüncü olan İrene Deniz, Berra Sıdar ve Tevhide Kabalı’nın ödülleri de Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker tarafından verildi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …