Perşembe , Nisan 25 2024

Özer Olgun Mezarı Başında Anıldı

1977-1980  ve 1989-1994 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı yapan Özer Olgun, vefatının birinci yılında mezarı başında anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Hayata geçirecek olduğumuz projelerde ismini yaşatmak istiyoruz” dedi.

Özer Olgun’un mezarı başındaki anma törenine yoğun katılım oldu.  Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, “Bu kentin çocukları, onun başlattığı güzellikleri devam ettirerek yürütmeliyiz. Kentimizi daha çok güzelleştiririz. Özer ağabeyle ilgili çok fazla şeyleri söylememe gerek yok. Sizler de her şeyi biliyorsunuz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Ben Özer amca diyorum, çünkü babamla politika yaptı. Yanında belediye meclis üyesiydi. Örnek aldığım bir politikacıdır. 2 dönem belediye başkanlığımızı yaptı. Onur ve gurur duyuyoruz. Onun izinde yürüyoruz. Onun ilkeleri doğrultusunda politika üretmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanlığımız ve ilçe başkanlığımızca burada anma törenini gerçekleştirdik. Her yıl Özer Ağabeyin yanında olacağız” dedi.

KARACA, “ÖZER OLGUN’U UNUTMAYACAĞIZ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Büyüğümüz, bilgemiz bir ağabeyimizi burada anıyoruz. Bu özel günde Özer ağabeyimizi yalnız bırakmayan başta ilçe başkanım olmak üzere katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Fethiye’de nazım imar planını uygulayan bir belediye başkanımızdı. Bizler şuanda burada hizmetler yapabiliyorsak, Sayın Özer Olgun’un bölgede uygulamış olduğu 18 uygulamaları vardır. Milletimizin kendisine yapılan hizmetleri unutmaz. Özer ağabey sayesinde güzel hizmetlere imza atıldı. 18 uygulamalarıyla bizim yapacağımız hizmetlere kolaylık sağladığını görüyoruz. Bizde Özer Olgun gibi kalıcı olabilmek için, ilkeli siyaset yapmak, günü kurtarmak için değil, bölgemizin geleceğini hazırlamak için belediye başkanlığı yapıyoruz. Asla Özer Olgun ağabeyimizi unutmayacağız. Hayata geçirecek olduğumuz projelerde ismini yaşatmak istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYE’DE LOKMA DAĞITILDI
Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun için belediye binası önünde lokma dağıtıldı. Lokma dağıtımına CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir de katılım sağladı. Karaca, “Özer Olgun’u unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.

Özer Olgun 1977-1980 yılları arasında CHP’den Fethiye Belediye Başkanlığı yaparken, 12 Eylül askeri darbesi sonucu Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı. Özer Olgun, 1989-1994 yılları arasında da CHP’nin kapatılmasıyla yeni kurulan SHP’den Belediye Başkanı seçilmişti. Özer Olgun, Fethiye’de yaklaşık 6 yıl CHP İlçe Başkanlığı görevlerinde de bulunurken; Belediye Başkanlığı döneminde 18. madde uygulamaları ile Fethiye’nin imar planı çalışmalarına önemli bir katkı sağlamıştı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …