Cumartesi , Nisan 20 2024

ÖZ-İŞ Sendikası Başkanından Ziyaret

Taşeron işçilere kadro verilmesinin ardından HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı ÖZ-İŞ Sendikası Muğla İl Başkanı Bekir Çam ve yönetimi, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan’ı ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Ziyarette konuşan HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı ÖZ-İŞ Sendikası Muğla İl Başkanı Bekir Çam, taşeron işçilerin kadroya alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Muğla’da 3 yıl önce sendika diye hiç birimiz  ben de dahil olmak üzere sendikadan bir haberdik. Konfederasyon başkanımızdan, cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan Allah razı olsun. Kamuda çalışan taşeron işçilere sendikal örgütlenme hakkı verdi. Bu bizler için çok büyük bir başlangıç oldu. 3 yıl içerisinde bütün kurumlarda toplu sözleşme parası alarak hepimiz evimize 3-5’te olsa maaşımız haricinde toplu sözleşme paraları götürdük. Bundan dolayı başta konfederasyon başkanımız olmak üzere kendi sendika başkanlarımıza ve devletimize minnettarız. Bu gün burada da bu kadro heyecanını, yıllardır taşeron işçilerin hayali olan kadroyu bize yaşattığı için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başkanımız Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve AK Partiye , temsilen de ilçe başkanımız Kadir Sarıhan’a teşekkür ederiz. Bu kadro başta vatanımıza milletimize ve emekçi bütün kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İş yerlerindeki çalışanlarımızın, destek emekçilerimizin kendi işlerini benimseyebilmeleri için geleceklerini görebilmeleri için sizlerden giden seslerin, taleplerin hükümetimizce başbakanlık, cumhurbaşkanlığımız ve bakanlığımızca değerlendirildikten sonra böyle güzel bir müjde ile karşılaştık. Sizlerde bunun mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bizde bu mutluluğu sizlerle birlikte paylaşıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı ÖZ-İŞ Sendikası İl Başkanı Bekir Çam arkadaşımızda bu organizasyonu sağladı” dedi.

Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin çalışanının kadrolu olduğunu buna ilaveten 450 bin gibi çok ciddi bir rakamı da istihdam alanına alındığını belirten Sarıhan, “En iyi çalışma örgütlü çalışmadır. Bizde iş verenlerden, sendikalardan gelen vatandaşlardan halkın içerisinden gelen bu sesleri değerlendirerek, Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin çalışanının kadrolu ilaveten 450 bin gibi çok ciddi bir rakamı da istihdam alanına alarak hükümetimiz ciddi bir yük altına girmiştir. Ama bu yük altına girme meselesi de iş veriminin artmasıyla kurumların devletimizin, milletimizin kazancıyla artıya geçecektir. Önce kurumlardaki verimlilik esastır. Sizlerin de gelecek kaygısı 6 ay 8 ay sonra gelecek yıl tekrar işime deva eder miyim endişesi olmadan işinize sahip çıkmak üzere başlangıç yapmış oluyoruz. 150 bin kadrolu çalışanın beraberinde mevcut Türkiye genelinin tam 3 katına tekabül eden 450 bin gibi bir ilavenin yapılmasını çok babayiğit bir karar olarak  değerlendiriyorum. İnşallah ülkemize, çalışanlarımıza bu konunun kapsam dışında kalan az sayıdaki çalışanlarımızın da üzerinde bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Onlarda dahil edilerek herkes mutlu bir şekilde işine sahip çıkacaktır” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …