Salı , Nisan 23 2024

Önemli Bir Farkındalık Yarattı

Esnaf Hastanesi yakın zamanda çalışma arkadaşının yaşamış olduğu üzücü motor kazasından sonra motosiklet kullanımında uyulması gereken kurallara ve kullanılacak sürücü ekipmanlarının hayati önem taşıdığına dikkat çekmek için bir farkındalık yaratmak istedi.

Bu amaçla,  Esnaf Hastanesi, motosiklet kullanan ya da kullanmak isteyen çalışma arkadaşları için “Güvenli Sürüş Eğitimi” planladı. 26 Ekim Cuma günü Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen eğitim, profesyonel sürüş eğitmeni Tayfun GÜLHAN tarafından verildi. 2 saat süren eğitimde Gülhan, motosiklet kullanıcılarının kurallara uymaları konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verdi. Motor tutkunlarına verilen eğitimin amacı, güvenli motosiklet kullanımı hakkında teknik bilgiler paylaşmak, motosiklet kullanırken güvenli olmak ve trafikte diğer tehlikelere karşı önlem almak olduğunu belirterek açıklamalarına şöyle devam etti.

Gittikçe artan motosiklet kazaları, aileleri endişeye ve korkuya sürüklüyor. Bu kazalarda karşılaştığımız ağır yaralanma ve ölümlerin büyük bir çoğunluğu tedbirsizlik ve kask kullanılmamasından kaynaklanmaktadır.  Bunu önlemenin en basit yolu, eğitimin önemini vurgulamaktan geçiyor. Motosiklet güvenliği ve koruma kıyafetlerinin önemini öğrendikçe, motosiklet tutkunları hem kendilerini hem de başkalarının hayatlarını nasıl koruyacaklarını  öğreniyorlar. Dolayısıyla aileler üzerindeki korku ve endişeler bir nebzede olsa ortadan kalkmış oluyor.

Çalışanlarının kendileri için kıymetli ve değerli olduğunu vurgulayan Esnaf Hastanesi, sürüş eğitmeni Tayfun Gülhan eşliğinde trafik kurallarının önemi başta olmak üzere, güvenli motosiklet kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar, kask kullanımının faydaları ile yaşanabilecek motosiklet kazalarının en az hasarla nasıl atlatılabileceğine dair bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı düzenlemiş olduğu organizasyonda eğitimine katılan çalışma arkadaşlarına çekilişle kask hediye etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …