Salı , Mart 19 2024

Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de düzenlenen törenle kutlandı.

Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, İYİ Parti ilçe Başkanı Fatih Çoban, bazı STK temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Tören Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü’nün Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlarken, akabinde Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
CANÖZÜ, “ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ”
Törenin son bölümünde ise Fethiye Muhtarlar Odası Başkanı Niyazi Canözü törene katılanlara hitaben günün anlam ve önemine değinen konuşmayı gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün muhtarlara yönelik söylemiş olduğu “Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır” sözü ile konuşmasına başlayan Canözü, “Muhtarlık müessesi yerel yönetimlerin en eski örneklerinden olan ve toplumsal, küresel hayatın en önemli yapı taşıdır. 1800’lü yıllarda kurulan ve hala göreve devam eden ender kurumlardan birisi olan muhtarlık müessesi, devlet ve vatandaş arasında köprü olmaya devam etmektedir. Özellikle pandemi döneminde muhtarlarımız tüm kurumlar ile ortaklaşa olarak, mahallelerde gerek maske, gerekse de gıda paketleri dağıtımında ve sağlık ekipleri ile birlikte gece gündüz demeden büyük özveri içerisinde çalışmalarını yürüttüler. Bu anlamda sağlıklarını ikinci plana atarak yoğun mesai içerisinde fedakârca çalışan muhtar arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

KARACA, “İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ”
Törenin ardından Fethiye Muhtarlar Derneği’ne geçildi. Fethiye Belediye Bandosu burada çeşitli marşlar çaldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, muhtarlar ile işbirliği içerisinde şimdiye kadar nasıl çalışıldıysa, bundan sonra da aynı şekilde birlikte çalışacaklarının altını çizdi. Karaca, “Bu bölgeye hizmet edebilmek için seçildiğimiz günden beri mücadele ediyoruz. İlgili kurumlar ile birlikte bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Tüm muhtarlarımızın günlerini kutluyorum” diye konuştu.

FIRAT, “ÖNEMLİ BİR GÖREV YÜKLENMİŞTİR”
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Yönetim sistemimizde muhtar önemli bir yer almaktadır. Demokrasinin çekirdeği diyebileceğimiz, seçimle gelen, idari teşkilat içerisinde de önemli bir görev yüklenmiştir. Tüm muhtarlarımızın bu özel günlerini kutluyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …