Salı , Nisan 23 2024

Muğla’daki Odaların Tek Kaybedeni Başkan Arıcan Oldu

Muğla’ya bağlı Bodrum, Datça, Dalaman, Fethiye, Köyceğiz, Kavaklıdere, Marmaris, Milas,Menteşe, Ortaca, Ula, Yatağan ve Seydikemer ilçelerinde tamamına hizmet veren Ticaret Odalarında yapılan seçimlerde bir ilk yaşandı. Ticaret Odalarındaki seçimlerde tek değişimi yaşayan ilçe Fethiye oldu. İl genelindeki 5 büyük Oda seçimlerinde tek kaybeden Başkanda Akif Arıcan oldu.  

Fethiye’de merakla beklenen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Akif Arıcan seçimi kaybetti. Yerine daha önce 2 dönem Odanın meclis başkanlığını yapan Osman Çıralı seçildi. Muğla ili genelinde ticarete yön veren odalar ve borsaların başkanları seçime gitti. Nisan ayının başında başlayan ve ilk hafta sonu biten seçimlerde tek değişim Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yaşandı. Diğer ilçelerde ise mevcut başkanlar yerini korudu. Hatta bazı ilçelerde karşısına aday bile çıkmadı. Aday çıkmamasına rağmen tüm üyeler gelip oylarını kullandıkları görüldü.. Şimdi il geneline bir bakalım. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Mevcut Başkan Bülent Karakuş’la, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Mevcut Başkan Reşit Özer ile, Bodrum Ticaret Odası Mevcut Başkan Mahmut Serdar Kocadon, Marmaris Ticaret Odası Mevcut Oda Başkanı Mehmet Baysal’a devam etmeyi tercih ederken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri değişim dedi ve yeni başkan adayı Osman Çıralı’yı seçti. Hal böyle olunca il içerisinde yine bir ilk Fethiye’de yaşandı. Demek ki Oda başkanlığı seçimi geldiğinde üyeler kime oy vereceğini biliyor. Hizmeti alıp almadığını verdiği oyu ile beyan ediyor. Haydi hayırlısı. Şimdi Muğla ilinde seçim yaşamış ve kazanan kişilerin verdikleri ilk mesajları yayınlıyoruz.

Muğla’da Mevcut Başkan Bülent Güven Tazeledi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) organ seçimleri 7 Nisan Cumartesi günü MUTSO hizmet binasında gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut Başkan Bülent Karakuş’un listesi yeniden güven tazeledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) organ seçimleri Bülent Karakuş’un listesinin göreve seçilmesiyle son buldu. MUTSO hizmet binasında tek liste ile gidilen ve sabah 09.00’dan itibaren başlayan seçimlere üyelerin ilgisi gözden kaçmadı. 17 meslek grubu üyesi 10 sandıkta oylarını kullandı. Sakin bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerde, oy kullanma işleminin saat 17.00’de sona ermesiyle sandıkların sayımına başlandı. Yapılan sayımın ardından, mevcut Başkan Bülent Karakuş’un listesi, meslek gruplarının tamamının oyunu alarak, yeniden göreve seçildi. Bu sonucun ardından önümüzdeki hafta yapılacak toplantı sonucunda, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu ve TOBB delegeleri belirlenecek. MUTSO organ seçimlerinde tekrar aday olan ve listesi tekrar güven tazeleyen Bülent Karakuş, seçimlerin büyük bir olgunluk içerisinde geçtiğini ifade ederek, “Seçimleri tek listeyle gerçekleştirmemize rağmen, üyelerimizin katılımı memnuniyet vericiydi. Üyelerimize teşekkür ediyor, seçimlerimizin ülkemize, Muğla’mıza ve iş camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MİTSO SEÇİMLERİNİ “BEN DEĞİL, BİZ” GRUBU KAZANDI

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimlerini “Ben değil biz” sloganıyla seçime giren
Reşit Özer, Mustafa Yüksel ve Arkadaşları, 10 meslek komitesinin 10’unu da alarak kazandılar. 5
Nisan 2018 Perşembe günü, saat 10 / 17 arasında oy kullanan MİTSO üyelerinin çoğunluğu
tercihlerini Reşit Özer – Mustafa Yüksel ve Arkadaşları grubundan yana kullandılar.                                                  Seçimlerin ardından MİTSO üyelerine teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer
“Seçimlerin asıl kazanını MİTSO oldu, üyelerimiz oldu. Üyelerimiz, gösterdikleri ilgiyle, çok üst
düzey demokratik olgunlukla seçimlerimizin örnek gösterilecek bir ortamda geçmesini sağladılar. Bu
nedenle tüm üyelerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Tercihlerini bizden yana kullanan
üyelerimize çok teşekkür ediyorum. MİTSO, üyelerimize ve Milas’a hizmet yolunda yoluna devam
edecek. Bizim için çok çalışıp, çok ürettiğimiz bir dönem bugün bitti. Şimdi çok daha fazla çalışıp çok
daha fazla üreteceğimiz bir dönem başlıyor. Durmak yok, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçimlere Birlik Beraberlik Damga Vurdu

1 Nisan Pazar günü Bodrum Ticaret Odası Organ Seçimleri Yeni Hizmet Binasında İlçe Seçim Kurulu Başkanlığında gerçekleşti. Toplamda 709 üyenin oy kullandığı seçimler gün boyu birlik beraberlik mesajlarının verilmesiyle gerçekleşti.                                                                                                                          Seçim sonuçlarını açıklayan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon seçime katılan, katılamayan tüm üyelere, seçim günü destek veren tüm Meclis Üye adaylarına teşekkürlerini sundu.  Bu dönemde oluşacak Yeni Meclis ve Meslek Komiteleri ile birlikte yenilikçi projelere imza atacaklarına dikkat çeken BODTO Başkanı, “Bodrum için bilgi ve işbirliği yaratmaya devam edeceğiz. Hep dediğimiz gibi BODTO tüm paydaşları için uzlaştırıcı bir kurum durumundadır. Bodrum’un geleceği için hizmete devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Marmaris Ticaret Odası Üyeleri Baysal’la Yola Devam Dedi

Marmaris Ticaret Odası’nda 2009 seçimlerinde göreve gelen ve 3. dönem başkanlık yapacak olan Mehmet BAYSAL, 07 Nisan 2018 seçimlerinde üyeler tarafından yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Mehmet Baysal; Üyelerimizin yüksek katılımından dolayı kendi adıma ve ekibimiz adına çok teşekkür ederim. Beni ve ekibimi Marmaris için bir umut olarak görmeniz bizim için büyük onurdur. Bundan sonraki süreçte göreve, kaldığımız yerden devam edecek ve yeni dönemde daha geniş katılımlı, üretken, yenilikçi, sonuca ulaşan, kazanan ve Marmaris’in değerlerini, Markasını, daha üst seviyelere taşıyacak bir ticaret odasını birlikte hayata geçireceğiz. Yeni yönetim dönemimizde önceki dönemde tamamladığımız projelerimizi geliştirecek, yarım kalan projelerimizin tamamlayıp, “Marmaris için”  birlikte yeni projeler üreteceğiz.” dedi. Marmaris Ticaret Odası seçimleri yapıldı. Mevcut Oda Başkanı Mehmet Baysal, 880 üyenin oyunu alarak yeniden Başkan seçildi.
Marmaris Ticaret Odası seçimleri, Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Mavi ve kırmızı listelerin yarıştığı seçimde, Mavi listeyle seçime giren mevcut Oda Başkanı Mehmet Baysal 880 oy aldı. Kırmızı listeyle yarışan Mustafa Gökmen ise 559 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

 

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …