Salı , Nisan 16 2024

Fethiye’de Alkol Gözlüğü İle Trafik Farkındalığı

Fethiye’de, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, alkolün insanı nasıl etkilediğini göstermek için katılımcılara ‘alkol gözlüğü’ adı verilen gözlükle penaltı atışı yaptırıldı. Takla attırılan simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemi uygulamalı gösterildi.

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Fethiye Emniyet Müdürlüğü,  Emniyet Genel Müdürlüğü’nden kaza da aracın takla anının yaşatıldığı simülasyon aracı ile alkol gözlüğü verilen cihaz getirtti. Beşkaza Meydanında yapılan farkındalık etkinliğine özellikle öğrenciler ve yabancı turistler ilgi gösterdi.

Caddede yürüyüş yapan yerli ve yabancı turistler yapılan etkinliğinin amacını öğrendikten sonra ilk olarak bir trafik polisi tarafından taktırılan ‘alkol gözlüğü’ ile penaltı atışı yapmaya çalıştı. Kadın ve erkek turistler birçok kez penaltı atışında topu ıskaladı. Penaltı atışı yapanları ise çevredekiler alkışladı. Ardından bir kazada, aracın takla atma anının canlandırıldığı simülasyon aracına binen turistler, heyecan yaşadı.

Etkinliğe katılan İşletme Fakültesi öğrencisi Büşra Tanyel, “Emniyet kemerinin önemini bir kere daha simülasyon aracıyla fark ettim. Aileme ve çevremdeki araç kullanan tanıdıklarıma emniyet kemeri takmanın önemini anlatacağım” dedi.

Akşam saatlerine kadar süren günlük etkinliğe çok sayıda vatandaş katılarak cihazları denedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …