Cumartesi , Nisan 20 2024

MECLİS TOPLANTI SALONU DUVARLARINA 13 ASKERİN FOTOĞRAFLARI VE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Fethiye Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Şırnak Şenoba’da helikopter kazasında şehit olan 13 rütbeli asker için saygı duruşunda bulunuldu. Meclis toplantı salonu duvarlarına 13 askerin ve Türk bayrağı fotoğrafları asılırken, oldukça duygusal anlar yaşandı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu 13 rütbeli askerimizin şehit olması tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Fethiye Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında da duygusal anlar yaşandı. Meclis toplantı salonunun duvarlarına şehit askerlerimizin ve Türk bayrağı fotoğrafları asıldı. Fethiye Belediyesi Başkanı Behçet Saatcı, şehit askerlerin isimlerini tek tek okuduktan sonra herkesi şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde yaşanan acı olaydan dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı toplantıda görüşülecek maddelere geçmeden önce şunları söyledi:

“Sürekli şehit veriyoruz. Halbuki haram aylarındayız. Eskiden haram aylarda (Recep, Şaban, Ramazan aylarında) canlının canına kıyılmazmış. Şimdi öyle bir noktadayız ki emperyalizmin kolları dünyayı sardıktan sonra çıkar için ne haram ayı kaldı, ne helal ayı kaldı. Bu gün çok daha keyifli şeylerden bahsetmek isterdik. Ama sözün bittiği yerdeyiz. Fuzuli’nin dediği gibi: ‘Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.’ Şu salondaki herkesin söyleyecek binlerce kelimesi, cümlesi var.  Bizimde söyleyecek çok şeyimiz var. Balyoz’dan Ergenekon’dan alırız bir yerlere kadar götürürüz işi ama faydası yok. Sadece zafer vaad etmeyen toprakların birer ferdi olmanın tecellisini ya da çilesini ya da kaderini paylaşıyoruz deyip geçiyoruz. 1071’den itibaren bu topraklar hep böyle oldu.”

Saygı duruşu ve konuşmanın ardından Haziran ayı meclis toplantısında görüşülecek maddelere geçildi. Toplantıda 8 gündem ve 1 gündem dışı olmak üzere 9 madde görüşüldü.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …