Cuma , Mart 29 2024

Kurtuluş, “Memleket Hareketi” İçinde Yer Aldı

CHP içinde “Memleket Hareketi” başlatan Muharrem İnce, hareketin yol haritasını ve kendisiyle birlikte hareketin kurucularını açıkladı. Bu kurucuların içinde Fethiye’de yaşayan ve halen akif doktorluk yapan Osman Kurtuluş, travmatoloji uzmanı görev aldığı görüldü.  Fethiye’de Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulunda görevli olan Osman Kurtuluş’un Fethiye İlçe Yönetiminden istifa ettiği öğrenildi.

CHP’li Muharrem İnce, başlattığı Memleket Hareketi’nin kurucular listesini duyurdu, Türkiye’nin her bölgesinden isimler ile kurulan kurucular listesinde Fethiye’de yaşayan Doktor Osman Kurtuluş’a bulunuyor. CHP’li Muharrem İnce Türkiye çıkmadan önce Muğla ili içinde kurucu olabilecek kişiler ile irtibat içinde olduğu duyuluyordu. Ama kesin isim olarak bilmiyorduk. Liste 29 Ekim 2020 günü gün yüzüne çıktı. Yani Cumhuriyetin 97. Kuruluş yıl dönümünde. Buda bir tesadüf olamaz sanırım. Tam da bu gün, ne tesadüftür ki “Memleket Hareketi” ne Fethiye’den Kurucular listesine giren Osman Kurtulmuş, Kürsüde yakalandı. Çünkü Fethiye Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu Görevinde olmasından dolayı, İlçe Başkanı Mehmet Demir’in gözden ameliyat olmasıyla İlçe Yönetimi adına konuşma yapması için Kaymakamlık makamına konuşmacı olarak  Osman Kurtuluş’un ismi bildirilmişti.                                                                                                                                       “HERKES ŞOKTAYDI”

Osman Kurtulmuş’un adı CHP içinde “Memleket Hareketi” ni başlatan Muharrem İnce, hareketin yol haritasını ve kendisiyle birlikte hareketin kurucularını açıkladığı listede yer alıyordu. Hem de CHP adına kürsüde Cumhuriyetin 97. Kuruluş Yıl dönümünü anlatan güzel, özlü sözlü sözler ile konuşma yapıyordu. Bir tarafta içinde bulunduğu parti adına konuşuyordu, diğer tarafta gideceği kurucular listesinde ismi açıklanmıştı. Ne taraftan bakılsa kimsenin akıl erdirmesi çok zor bir işleyiş görünüyordu.

“DAHA ÖNCEDEN İSTİFASINI VERMİŞ”

Osman Kurtulmuş, Fethiye Cumhuriyet Kalk Partisi İlçe teşkilatına daha önce haberdar etmiş. Ama açıklamanın ne zaman yapılacağından ve kendisinin listede olup olmadığı bilinmediği için  beklemede olduğu sürede sürpriz bir şekilde 29.Ekim 2020 günü anlamlı bir güne denk gelmesi için Muharrem İnce’nin açıklamada bulunmasıyla tamamen tesadüfler denk gelmiş. Bunun yanında en son Fethiye CHP İlçe Başkanlığına İstifa dilekçesi bizzat kendisi tarafından verilmiş. Bunun da doğruluğunu İlçe Başkanı Mehmet Demir tarafından yapmış bulunmaktayız. Memleket Hareketi listesinde yer alan Doktor Osman Kurtuluş siyasi olarak yapması gerekenleri yaparak partisinden ayrıldığını öğrendik.

“KURUCULAR KİMLERDEN OLUŞUYOR”

“Memleket Hareketi” Kurucularını açıklamadan önce Muharrem İnce’nin CHP’yi eleştirirken “Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan bir partide siyaset yapmaya. Atatürk diyemeyeceksin, en büyük örgütün başında duracaksın. E seninle siyaset yapamam ben. Yollarım ayrılır” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

CHP’nin Temmuz ayında yapılan 37. Olağan Kurultayı’nın ardından, parti yönetimine sert eleştiriler yönelterek, partiden ayrılmadan “Memleket Hareketi” başlattığını açıklayıp Türkiye’yi il il gezen İnce, hareketinin yol haritasını ve kurucu kadrosunu da İstanbul’da basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtmıştı.

Hedeflerini açıkladı

Basın toplantısında Memleket Hareketi’nin yol haritasını açıklayan İnce, adaletten eğitime, ekonomiden sağlığa, doğa ve çevre haklarına kadar hedeflerini anlattı.

KURUCULAR LİSTESİ

Ahmet Özalp, Siyaset bilimi profesörü

Ali Rıza Büyükuslu, İşletme profesörü eski rektör

Ali Tunçcan, Uçak mühendisi

Alper Karaoğlan, tıp preofesörü

Ayber Yağız, Endüstriyel tasarımcı

Ayşe Özsoya Sarıkamışlı, Avukat

Aykut Demiray, Bankacı

Barış Tuzlumbay, Tıp profesörü

Berk Hacıgüzeller, Finansal danşman

Berna Bütüner Karadeniz, Siyaset bilimci

Bilin Neyaptı, İktisar doçenti

Burak Hasar, Diş hekimi

Cüneyt Oğuz, Yatırım bankacısı iş insanı

Çiğdem Bayraktar Örp, yazar yayıncı

Ebru Arıkan, İş insanı eğitimci

Erkin Şahinöz, FED eski ekonomisti, toplum bilimci

Gürbüz Evren, Kalkınma uzmanı

Hüseyin Baraner, Turizmci

Hüseyin Ercüment Değer, Avukat

İlhan Düzyürek, yönetici

İlkay Yıldırım, ekonomist sanayici

İpek Özkal, siyasal bilgiler doçenti

Mehmet Kazancıoğlu, makine mühendisi yatırım danışmanı

Mert Ünlü, ihracatçı

Meryem Şengül Kalap, gazeteci yapımcı

Muharrem Yıldız, eğitimci öğretim görevlisi

Muharrem İnce, fizik öğretmeni, eski milletvekili

Osman Kurtuluş, travmatoloji uzmanı

Osman Serkan İleri, doktor öğretim üyesi inşaat mühendisi

Özgür Serkan Yılmaz, üst düzey yönetici

Serkan Yahşi, İnşaat mühendisi

Serkan Ufuk Akgün, Sanayici

Sibel Aracı, Psikiyatrist

Tolga Yüce, Oyuncu yönetmen yapımcı

Yağız Elver, Akademisyen

Zeynep Hazal Tulgar, Üniversite öğrencisi

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …