Cuma , Nisan 19 2024

Küçükala, Fethiye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün çalışanlar arasında ayrım yaptığını iddia etti

Eğitim İş Sendikası İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Fethiye İlçe Temsilcisi Uğurcan Küçükala, Fethiye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün idari suç işlediğini öne sürerek çalışanlar arasında ayrım yapıldığını iddia etti.

Fethiye’de Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 7 Nisan Cuma günü saat 20.00’da Memur-Sen tarafından düzenlenecek konferansın afişine Eğitim İş Sendikası İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Fethiye İlçe Temsilcisi Uğurcan Küçükala tepki gösterdi. Daha önce Eğitim İş olarak hazırlanan ve özlük hakları içeren afişlerde ‘hayır’ ibaresi olduğu gerekçesiyle okullardan kaldırıldığını hatırlatan Küçükala, Fethiye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün çalışanlar arasında ayrım yaptığını iddia etti.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Küçükala, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Daha önce Fethiye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, sendikamız Eğitim İş’in ortada anayasa değişikliği yokken sadece özlük haklarımızla ilgili olan, içinde referanduma ilişkin hiçbir ibarenin bulunmadığı afişleri kaldırmamızı istemiştir ve okul yöneticileri afişleri kaldırmıştır. Ancak gelinen noktada bir başka sendika doğrudan referandum ile ilgili olan etkinliğini Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda yapmaktadır. Biz bir sendikasının okullarda etkinlik yapmasına karşı değiliz. Ancak sadece öğretmenler odasındaki panoda asılan ve referandum ile hiç ilgisi olmayan afişleri tek içinde “hayır” sözcüğü geçiyor diye kaldıran yetkililerin durumunun bilinmesini istiyoruz. Aslında tek başına bu bile bir idari suçtur. Bunun adı “çalışanları arasında ayrım” yapmaktır.

Ayrıca bugün okullarda mesai saati dışında eğitime yönelik bile olsa bir etkinlik yapılamazken bu etkinliğe izin verilmesi başka bir garabettir.

Umuyorum yetkililer, tüm eğitim sendikalarının okullarımızdan bu şekilde faydalanmasını sağlarlar. Ancak şu ana kadar yaşadıklarımız bu konuda olumsuz düşünmemize neden olmaktadır.”

Öte yandan Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 7 Nisan Cuma günü (bugün) saat 20.00’da Memur-Sen tarafından düzenlenecek konferansın afişinde ‘tercih Evet’, ’15 Temmuz’un Nöbetçisi, 16 Nisan’ın Evet’çisiyiz’ yazıları yazıldı.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …