Cumartesi , Nisan 20 2024

Kızılay Yardımlarını Sürdürüyor

Türk Kızılayı Fethiye Şubesi Seydikemer İlçesi yayla köylerine Güneydoğu’dan sera işi için gelen ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulundu. Özellikle çocuklar bu giysileri kapışırken; yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Kızılay Fethiye Şubesi ayrıca çocuklara kumbaralar dağıtırken, yeni gelen kıyma ve kavurma ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, ”Dernek yönetim kurulu olarak genel merkezimizle istişare ederek sağladığımız giysi, kumbara ve kıyma ve kavurmaları ihtiyaç sahiplerine iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanlığına seçilen Burhanettin Tuna ve yönetim kurulu üyeleri Gürsel Topal, Aybike şahin, Mustafa Karpuz, Halil İbrahim Öztük, Kerim Ballıoğlu ve Hüseyin Çetinkaya genel merkez ile yaptıkları istişareler sonucu sağlanan giysi ve gıda maddelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Türk Kızılayına kurban bağışı da almayı planlayan Fethiye Şubesi geniş bir kadro ve araştırmayla belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sürdürüyor. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanlığı Seydikemer İlçesi yayla köylerine Güneydoğu’dan gelerek çadır kent kuran ailelere giysi yardımında bulundu. Dernek üyeleri ve görevlileri Kızılay Genel Merkezinden ve Fethiye’deki hayırseverlerden sağlanan giysileri çadır kentteki vatandaşlara dağıttılar. Özellikle çocuklar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bu giysileri alıp, sevinç içinde hemen giyerek duygusal görüntüler oluşturdular. Onlarca kişiye yapılan giysi yardımının ardından yine Seydikemer İlçesi bazı okullardaki öğrencilere de kumbaralar ile çeşitli giysiler hediye edildi. Fethiye’de bazı camilerde devam eden yaz Kuran kurslarındaki öğrencilere de tutumlu olmaları için kumbaralar dağıtıldı. Geçtiğimiz günlerde gelen kıyma ve kavurma paketleri de Fethiye’de dağıtılmaya başlandı. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı Fethiye Şubesinde dağıtılan kıyma ve kavurma paketlerinin kısa sürede ulaştırılacağı kaydedildi. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, ”Fethiye Şubesi olarak faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Yayla köylerimizdeki çadır kentte yaşayan tarım işçilerine çeşitli giysiler dağıttık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı Türk Kızılayı olarak sevindirdik. Bayır Mahallemizdeki çocuklarımıza da başta giyim olmak üzere Kızılay Kardeş kulübü kumbaraları dağıttık. Bu yılın Mart ayında devraldığımız görevi yönetim kurulu üyelerimizle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı Fethiye Şubemize yeni gelen kıyma ve kavurma konserve paketlerimizi 888 ihtiyaç sahibine ulaştırmak için çalışmalara başladık. Etkinliklerimiz aralıksız devam edecek. Yaklaşan Kurban Bayramında da Türk Kızılayı için kurban bağışları alınacaktır” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …