Çarşamba , Nisan 24 2024

“Kedi Kurtarma İşine Bakmıyoruz”

 

Fethiye’de mavi yolculuk tur teknesinin egzozundan içeriye girerek sıkışan yavru kediyi çevredeki vatandaşlar kendi imkanları ile kurtardılar.  Yavru kediyi sıkıştığı yerden kurtarmak isteyen vatandaşlar Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Daire Başkanlığını aradıklarını ve yetkililerin “kedi kurtarma işine bakmıyoruz” cevabını aldıklarını söyleyerek tepkilerini ortaya koydular.

Kordon Boyunda park halindeki  “Dinçbu” isimli mavi yolculuk tur teknesinin egzoz bölümüne giren ve orada sıkışan yavru kediyi çevredeki tekne çalışanları ve vatandaşlar kendi imkanları ile kurtardılar. Erdem Dinç isimli tekne sahibinin teknesinde bir kedi miyavlaması duyması üzerine teknesinin egzoz bölümünde bir kedinin sıkıştığını görmesi sonrası çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Yavru kediyi kendi imkanları ile kurtarmak isteyen vatandaşlar başarılı olamayınca Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Daire Başkanlığını arayarak yardım talep ettiler. İtfaiye görevlisinden almış oldukları “Özel mülk orası. Kedi kurtarma işine bakmıyoruz” cevabını almaları üzerine sinirlenen hayvan sever vatandaşlar, teknenin egzoz bölümüne file koyarak uzun çabaların ardından kediyi çıkarmayı başardılar.  Yavru kedinin oldukça korktuğu ve üşümüş olduğunu gören vatandaşlar bir havlu arasına koyarak ısıtmaya çalıştılar.

Yavru kediyi teknenin egzoz bölümünde sıkıştığını fark ettiklerini ve ilk etapta kediyi kurtaramadıklarını söyleyen Güven Altuğ isimli vatandaş, “Bu yavru kedi de bir cana sahip. Eğer onu sıkıştığı yerden çıkartmasaydık denize düşecek ve boğulacaktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Daire Başkanlığını aradık ve yardım istedik. Ne yazık ki hiç beklemediğimiz bir cevabi bize verdiler. “Buranın özel mülk olduğunu ve kedi kurtarma işine biz bakmıyoruz” dediler. Böyle bir saygısızlık olmaz. Egzozun ağız bölümüne bir file tutarak uzan çabaların ardından yavru kediyi çıkarmayı başardık. Çok korkmuş ve çok üşümüş ki dakikalardır titriyor” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …