Cuma , Nisan 19 2024

Kaymakam ve Belediye Başkanı Muhtarları Dinledi

  Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu Seydikemer’li muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerdeki sorunları değerlendirdi.

Toplantıda Seydikemer’in 65 mahallesinde yapılan çalışmalar görüşülürken, mevcut sorunlar için çözüm konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Seydikemer’de Kaymakam Haktan Gökçekuyu başkanlığında bir araya gelen mahalle muhtarları sorunlarını dile getirdi. Kaymakam Haktan Gökçekuyu’nun yanı sıra Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit’in de katıldığı toplantıda, 65 mahalle muhtarı,DSİ,AYDEM,TELEKOM,KARAYOLLARI yetkilileri ve daire amirleri de hazır bulundu. Mahalle muhtarları sorunları anlatıp, kısa sürede çözümlenmesini istediler. Bazı muhtarlar daha önceki toplantılarda dile getirdikleri sorunların hala çözümlenmediğini öne sürünce, kurum temsilcileri bu sorunların planlama içerisine alındığını, gerçekleşmesi için beklenildiğini söylediler.

Kaymakam Haktan Gökçekuyu : Burada belirtilen sorunların çözülüp çözülmediği hakkında önümüzdeki ay gerekli yazışmalar yapılacak. Dairelerden gelen yetkili arkadaşlar sizlerin sorunlarını dinleyerek gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatacaklar. kamu hizmetlerini vatandaşlarımıza sorunsuz bir şekilde ulaştırabilmek için çaba gösteriyoruz. Hepimizin ortak amacı vatandaşımıza kamu hizmetini götürmek,dedi.

Her zaman muhtarlar ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Seydikemer  Belediye Başkanı Yakup Otgöz: 15 Gün içerisinde iki köprünün temelini atacağız. Yılbaşından önce de Üniversitenin temelini atacağız. Hükümet konağı için çalışmalarımız devam ediyor. Muhtarlarımız ile birlikte dün olduğu gibi bundan sonra da yollara düşerek mahallelerimizin, ilçemizin ve hemşerilerimizin isteklerini karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz,dedi.

Son olarak konuşan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ise tüm mahalle muhtarlarının sorunlarını anlatarak dosya halinde kurum amirlerine iletti. Mehmet Güven konuşmasın da:

DSİ SORUNLARIMIZ

Öncelikli olarak DSİ’nin ilçemizde yaptığı ıslah çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Mahalle muhtarlarımızın Gölet taleplerinin biran önce hayata geçirilmesini ve özellikle İzzettin, Boğaziçi, Dodurga mahallelerinin Tarımsal sulamaya kavuşturulmasını talep ediyoruz.

KARAYOLLARI SORUNLARIMIZ

Karayolları yetkililerinden; İlçemizin merkezi diyebileceğimiz Sarıyer mahallesi mevkiindeki yol kenarındaki istinat duvarının yıkılmasının üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıldır yolun yarısını kaplayan taş yığınları burada sürücülere tehlike saçıyor.  Yıkık istinat duvarının yapılmasını istiyoruz.

Karayolları üzerinde bulunan mahallelerimizin bazılarının isim tabelaları varken bazılarının yok. Örneğin Sarıyer mahallemizde tabela bulunmamaktadır.

Yayla yolu üzerinde olduğu gibi Sahil Antalya yolu üzerinde de tabelalarının üzerine Seydikemer kaç km kaldığını gösterir tabela istiyoruz.

ADM SORUNLARIMIZ

Bakım ve onarıma girilmeyen mahallelerimizin biran önce bakım ve onarıma girilmesi

İlave Trafo konması gereken yerlere trafo konması.

Mahalle statüsündeki elektriksiz yerlere müracaat eden muhtarlarımızın biran önce elektriklerinin getirilmesi.

Okul, Cami gibi kamu kuruluşlarının bulunduğu bina önündeki sokak lambalarının yasalhale getirilerek sökülmemesi ve yasadan dolayı takılmayanlarında takılmasını istiyoruz.

Zorlardan Gerişburnu mahallemize kadar olan yol üzerinde orta refüjlere sokak aydınlatmasının yapılması.

Mahallelerimizdeki borcundan dolayı elektrik kesintilerinde abone sahipleri dışarıda olduğu için kesintiden haberleri olmadığı için büyük sıkıntılar oluyor. Bunu önlemek için elektrik kesintilerinde muhtarlarımıza haber verilmesini talep ediyoruz.

TELEKOM SORUNLARIMIZ

Tüm mahallelerimizdeki telefon tesisatları bakım ve onarımdan geçsin.

Mahallelerimizdeki ev ve işyerlerinde kullanılan internet arızaları geç yapılmakta olup sorun yaratmaktadır. Zamanında müdahale edilmesini talep ediyoruz.

Anayol kenarında trafiğin akışına tehlike arz eden direklerin acil olarak düzenlenmesini talep ediyoruz.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI SORUNLARIMIZ

Seydikemer’e Tapu Kadastro biriminin gelmesini istiyoruz.

Ücretli olarak alınan Tapu Kaydı’nın ücretsiz olarak verilmesini, E-Devlet şifresi ile Tapu Kaydı alınmasının sağlanarak bu belgenin kabul edilmesini yada, ücret alınacaksa bile vatandaşlarımızın bankaya gönderilmesi yerine Tapuda makbuz karşılığı ücretin alınmasını talep ediyoruz.

Seydikemer de okul çeşitliliği olmadığından dolayı Fethiye’ye giden ve bu yıla kadar taşıma ve yemekten faydalanan Anadolu ve dengi lise öğrencilerinin bu yıl taşıma ve yemekleri iptal olmuştur. Her yıl yaşadığımız bu taşıma sorununa çözüm üretilmesini talep ediyoruz.

Seydikemer de biran önce teknik ve mesleki lise gibi liselerin açılmasını talep ediyoruz.

Muhtarlarımızın müracaatı üzerine programa konan hem Muğla Büyükşehir hem de Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl için planlanan yollarımızın kış gelmeden yapılmasını talep ediyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşlarından memurlarımızın mahallelerimize  her hangi bir sebepten gidecekleri zaman muhtarlarımıza bilgi verilerek dolandırıcılığın önüne geçilmesini talep ediyoruz.

İlçemizin güvenliği için gerekli yerlere kamera konulmasını talep ediyoruz.

İlçe merkezimizdeki  park sorunundan dolayı trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Özellikler

Cuma pazarı olduğu günler merkez yok güzergahlarında yol kenarlarına araç park ettirilmemesini talep ediyoruz. Dedi.

Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda muhtarların dilek, istek ve temennileri kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleri tarafından tek tek not edildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …