Cuma , Nisan 19 2024

Kaymakam Fırat Maske Dağıttı

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberinde daire amirleri ile birlikte Fethiye sahil bandında maske ve sosyal mesafe denetlemelerinde bulundu. Vatandaşlara maske dağıtan Kaymakam Eyüp Fırat, ”Fethiye’de maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda iyi bir bilinç var” ifadelerini kullandı.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, İlçe Sağlık Müdürü Ruhsar Doyuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte sahil bandında maske denetlemesi gerçekleştirdi. Son günlerde vaka sayılarının artma eğilimi nedeniyle Fethiye’de maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda vatandaşlara farkındalık yaratmak için daire amirleriyle birlikte maske dağıtan Kaymakam Fırat, takmayanlara uyarıda bulundu. Sahil bandında bir taksi durağında başlayan denetleme, sahilde devam edip bir büfede noktalandı. Genç ihtiyar hemen herkese maske dağıtan Kaymakam Fırat ve beraberindekiler çok az da olsa takmayan birkaç kişiye maske verip, uyarılar yaptılar. Bazı vatandaşlar Kaymakam Fırat ve daire amirlerinin maske dağıtmasını çok olumlu şekilde karşıladılar. Kaymakam Fırat, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; ‘’Fethiye’de maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda iyi bir bilinç var’’ ifadelerini kullandı.

Fırat; ‘’Daire amiri arkadaşlarımızla sahil bandında yürüyüş yapan arkadaşlara farkındalık amacıyla maske dağıttık. Bilinci hep birlikte arttırmak için bugün sahadaydık. Sizler de gördüğünüz gibi bu etkinlikten çok güzel geri dönüşler aldık. Takmayan çok az kişiyi de uyardık. Maske takmayı daha da arttırmaya gayret ediyoruz. Şu anda maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda iyi bir bilinç var’’ dedi.

‘’Korona sayıları ile ilgili tüm açıklamaları Sağlık Bakanımız yapıyor’’ diyen Kaymakam Eyüp Fırat, ‘’Bu yüzden rakam vermek zor. Bir algı etkisi de yaratabilir. Sağlık Müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber emniyetimiz, jandarmamız ile birlikte hepimiz sağlıkçıyız. Olabildiği kadar sahada görünülür olup vatandaşlarımıza maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarılarını yapmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Öte yandan Kaymakam Eyüp Fırat ve diğer yetkililerin maske ve sosyal mesafe denetlemelerini sık sık yapacakları öğrenildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …