Perşembe , Nisan 25 2024

Karate Müsabakaları Nefes Kesti

 

Fethiye’de Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yıldızlar Müsabakaları başladı. Müsabakalara Ege bölgesinden 10 ilden 190 sporcu katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması ve tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi kapsamında 10-11 Mart 2018 tarihleri arasında Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Yıldızlar Müsabakaları, Beşkaza Kapalı Spor Salonunda yapıldı.  Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yıldızlar Müsabakalarına 10 ilden 190 sporcu, antrenör ve idareci katıldı.

Müsabakalar hakkında gazetecilere bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Ege bölgesinden 10 farklı ilimizden 190 sporcumuz yarıştı. Müsabakalarda her hangi bir aksaklık yaşanmadı. İki gün sürecek müsabakalar Pazar günü saat 15.00’da sona erdi” dedi.

Yiğit, “Buradaki müsabakalarda dereceye giren sporcular daha sonra Türkiye Yarı Finallerine gidecekler. Yarın finallerden sonrada Türkiye birinciliği var. Anadolu Yıldızlar Ligi Bakanlığın, sporun toplumun tabanına ve her kesimine yayılması amacıyla başlattığı projelerden birisi. Bulundukları illerde her hangi bir faaliyete katılamayan sporcuları Anadolu Yıldızlar Ligi ile sporun içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Bu anlamda çok faydalı bir organizasyon” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …