Cuma , Nisan 19 2024

KANLI PUSU FAİİLERİ BULUNAMADI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde çobanlık yapan karı koca, yaklaşık 1 yıl önce motosikletle keçilerinin yanına giderken pusuya düşürülüp, av tüfeğiyle öldürülmüştü. Çoban çiftin cansız bedenlerini, bölgede antrenman yapan şampiyon motosikletçi Serkan Özdemir ve Amerika’dan gelen sporcu arkadaşı Justin Leonard tarafından tesadüfen bulunmuştu. Evli 2 çocuk babası Cahit Paslı (44) ile eşi Hatice Paslı (38) Mendos Dağı eteklerinde otlatmak için bıraktıkları keçilerini kontrol etmek için plakasız motosikletle giderken, pusuya düşürülerek öldürülmüştü. 1 yıldan bu yana çoban çiftin cinayeti bir türlü aydınlatılamadı. Jandarma elde ettiği tüm delilleri araştırmasına rağmen bir türlü sonuç alınamadı. Fethiye ilçesi Bozyer Mahallesi’nde yaşayan Cahit Paslı ve eşi Hatice  Paslı’nın kimliği meçhul kişi yada kişiler tarafından öldürüldüğü bölgeye o günden bu yana çobanlarda çıkmak istemiyor. Av tüfeği ile açılan ateş sonucu Cahit Paslı göğsünden, eşi Hatice Paslı ise sırtından vurularak öldürülmüştü. Paslı ailesinin geride kalan 2 çocuğu ile anne ve babalarının yanı sıra kardeşleri de olayın aydınlatılamamasının üzüntüsünü yaşıyor.  Bozyer Mahallesi sakinleri yıllardır çobanlık yaptıkları Mendos Dağı eteklerine artık çıkmıyor. Çobanlık yapanlarda bu mesleği bırakıp, olayın bir an önce aydınlatılmasını bekliyor.

Hatice Paslı’nın babası Baki Koç, olayın bir yıldan bu yana çözümlenemediğini belirterek, Cumhurbaşkanımız ve diğer yetkililerden olayın aydınlatılması için çaba gösterilmesini istedi. Koç, “Bir sene oldu. Hiçbir belirti yok. Ölenlerden biri benim kızım, diğeri damadım. Bir sabah burada kahvaltımızı yaptık oğlumla beraber. Aşağıda eniştemle birisi telefon etti. Cahitle Hatice’yi vurmuşlar diye. Bizde vardık, cenazeler orada. Cenazeler gitti. Ondan sonrada bir şey olmadı. Daha hala bir şeyler çıkacak. 1 senedir yol gözlüyoruz bir şey yok” dedi. Baki Koç, “Olayda Pusu kurmuşlar. Rampadan aşağı inmeye başladığında, giderken solunda bir ağaç var. Ağacın içine girmiş, oradan ateş etmiş. Hiçbir delil yok. Endişeliyiz. Zeytin bahçelerine gidemiyoruz. Aynı pusuya düşeceğiz diye korkuyoruz ve endişeliyiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bu olaya el atmasını istiyoruz. Olayın aydınlatılmasını katil veya katillerin yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz. Biz canımızı koruyamıyoruz, endişeleniyoruz. Kızım aklımdan çıkmıyor” ifadelerini kullandı.

Kanlı pusuda öldürülen çoban çiftin oğlu Tolga Paslı(17),  “Şu anda hiçbir ipucu yok, haber alamıyoruz. Güvenlik güçleri ellerinden geleni yapıyor. Ama bir şey bulunamadı. Devlet büyüklerimizden destek istiyoruz” dedi. Tolga Paslı, olayın nedeni hiç belli değil. Annemin ve babamın vurulduğu yere gitmek istemiyorum. Tartıştığı herhangi biri veya birileri yoktu. Bu zamana kadar kimseyle kötülüğü falan yoktu. Şüphelendiğimiz biri yok. Jandarma ekiplerine de durumu anlattık. Katillerin bulunması bizleri bayağı rahatlatacak. Bizimde başımıza aynı şeyler gelebilir diye amcam, annem ve babamın vurulduğu yere bizleri göndermiyor. Devlet büyüklerimizden katil veya katilleri yakalamasını ve adalete teslim edilmesini istiyoruz” dedi.

Cinayete kurban giden Cahit Paslı’nın ağabeyi Mustafa Paslı (46), “Bana komşular geldi, kardeşini vurdular dedi. Ben inanmadım telefonunu aradım açmadılar. Sonra olay Mendos Dağı’nda  oldu dediler. Gittiğimizde jandarma bizi oraya sokmadı. Olaydan bir gün önce kardeşimle beraberdik. Hiçbir sıkıntısı yoktu.1 yıldır yıkılmış durumdayım” dedi. Paslı, “Tartıştığı herhangi birileri yoktu.  Ufak tefek tartışmalar oldu ama bu sebepten kimse kimseyi öldürmez. Olay tamamen pusu. Komşular söyledi. Olay günü 07:40 gibi çocukları okula gönderip gitmişler. Olay saat 08:00-08:10 gibi olmuş tahminen. 10:30 gibi yarışcı motorcular bulmuşlar, kaza sanmışlar. Ama olayın kaza olmadığının farkına varınca jandarmaya haber vermişler. 1 yıldır hiçbir gelişme yok.  Katil veya katillerin devlet büyüklerimizden bulunmasını talep ediyorum. Korku ve stres içindeyiz. Şehire ovaya gidemiyoruz sıkıntı çekiyoruz. Katillerin bulunup cezaevine koyulmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimiz lütfen bizi duysun” ifadelerini kullandı.

Öldürülen Hatice Paslı’nın annesi Halime Koç ise, “Ölenler kızım ve damadım oluyordu” diyerek,  “Herkes bir şeyler konuşuyor ama hiçbir gelişme yok. Katillerin bir an önce bulunmasını, düşmanımızın kim olduğunu ve ne sebepten öldürüldüklerini öğrenmek istiyoruz. Kızım ve damadımın kime ne düşmanlığı ne kötülüğü olmuş bilmek istiyoruz. Katil veya katiller halen ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor.Devletimizin bu olayı aydınlatmasını bekliyoruz” dedi.

Öldürülen Hatice Paslı’nın ikiz kardeşi Kadir Koç, olayın 9 mart 2016 tarihinde meydana geldiğini belirtip, “Devlet büyüklerimizden şu ana kadar hiçbir bilgi alamadık. Bu olayın şimdiye kadar aydınlanması gerekiyordu. Çok bile uzadı. Bir an önce katillerin yakalanmasını istiyoruz” dedi. Kadir Koç,  “Biz 1 yıldır kardeşimin öldüğü yere dağa  gidemiyoruz. Herkes de bir korku var. Acaba bu düşman aileden birine aynı şekilde bir şey yapar mı, diye korkuyoruz. Yeğenlerimiz amcasının yanında. Çobanlığı bıraktırdık.  Onlar çobanlığa devam etmiyor. Onları gönderemiyoruz, böyle bir korkumuzda var. Katiller aramızda gezdiği için korkuyoruz. Katil veya katillerin bizlere bir şey yapmayacağının garantisi yok. Giden gitti, bari geride kalanları güvenceye alalım. Katil veya katillerin bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz. Şüphelendiğimiz kimse yok.  Şu ve ya şunlar yapmıştır diyemeyeceğim. Kimseyle bir düşmanlığı veya sıkıntısı yoktu. Zaten eniştem büyük bir sıkıntısı olunca bizimle paylaşırdı. Bizimle her şeyini paylaşan birisiydi. Çok iyi insanlardı. Kimseye düşmanlıkları yoktu.  Bizim bilmediğimiz bir şeyler var demek ki. Çünkü iki tane cana kıyıldı. Bunları yapan insan olamaz. Yapanları insan yerine koyamıyorum. Bu caniliktir. Bu olayı bilip de görenler, geride iki tane yetim bıraktı. Yarın aynı şeyler kendi başlarına da gelebilir. Kendi çoluğunun çocuğunun başına da gelebilir. Olayı bilen veya görenlerden en yakın kolluk kuvvetlerine başvurmalarını istiyoruz. Acımız büyük olay üzerinden neredeyse 1 sene geçti. Devlet büyüklerimizden sesimizi duymalarını istiyoruz” diye konuştu.

Gökben Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Güzel ise, olayın derin üzüntü verdiğini belirtip; “Bu aile benim akrabamdır. Cinayet çevremizde büyük korku yarattı. Herkes endişe içinde. Bizler katillerin bir an önce yakalanıp, adalete teslim edilmesini istiyoruz. Pek çok kişi çobanlığı bıraktı. Keçi otlattığı bu yerlere artık çıkmıyorlar. Yetkililerden cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …