Cuma , Nisan 19 2024

İŞKUR YENİ İSTİHDAM TEŞVİĞİ BAŞLATTI

İŞKUR YENİ İSTİHDAM TEŞVİĞİ BAŞLATTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İŞKUR desteği ile yeni istihdam teşviği başlatıldı. İşveren, işçi birlik seferberliğini ortaya koymak için başlatılan teşvik kapsamında geriye dönük 3 ay işsiz olmak ve İŞKUR’a da kayıtlı olmak koşulu ile işveren tarafından istihdam edilmeleri halinde kontenjan ve herhangi bir sayı şartı aranmaksızın 31.12.2017 tarihine kadar her işçinin 773 TL’si İŞKUR tarafından karşılanacak.
Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katıldığı Fethiye DSİ salonundaki toplantıda Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer sivil toplum kuruluşlarına İŞKUR yeni istihdam teşviği hakkında bilgiler aktarıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı seferberliği desteklerini belirterek, ”işveren ve işçi arasındaki dayanışmayı arttıracak bu teşvikten başta turizmciler olmak üzere tarım ve diğer iş kolları da yararlanmalıdır” dedi.

Muğla İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli de işveren çevresine çağrıda bulunarak, ” Özel sektör işverenlerimiz, istihdam seferberliği kapsamında 687 sayılı KHK’nin ilgili hükümleri gereğince 31.12.2016 tarihindeki işçi sayısına ek olmak üzere ve geriye dönük 3 ay işsiz olmak ve İŞKUR’a da kayıtlı olmak koşulu ile istihdam edilmeleri halinde kontenjan ve herhangi bir sayı şartı aranmaksızın 31.12.2017 tarihine kadar her işçinin 773 TL’si İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Ne kadar işçi aldıysa işveren işçimizin maaşını ödeyecektir. 773 TL’sini de İŞKUR olarak biz karşılayacağız. Tüm işverenlerimizin bu teşvikten yararlanmalarını bekliyoruz.” dedi.
Öte yandan Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü işbaşı eğitim programı ile geçtiğimiz yıl 6 bin 669 kişi ile Türkiye 3.’sü olmuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …