Perşembe , Nisan 18 2024

Hakim Karşısına Çıktılar

Fethiye’de 27 Temmuz Salı günü Zorban yaylasına gideceğini belirttikten sonra kaybolan ve 5 gün sonra Esenköy Çırpı mevkiinde ormanlık alanda cansız bedeni bulunan ve cinayete kurban gittiği anlaşılan Bayram Kireşci’nin katil zanlıları olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Fatih A. ile Mustafa A., Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktılar. Müge Anlı’nın programında günlerce katil zanlılarının bulunması için yapılan yayınların ardından gözaltına alınıp tutuklanan 2 şüpheli, mahkemede tahliyelerini istedi. Ancak mahkeme heyeti 2 şüphelinin tutukluluk halinin devamını talep etti.

Fethiye’de 27 Temmuz Salı günü Seydikemer İlçesi Zorban yaylasına gideceğini belirttikten sonra kaybolan ve 5 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Bayram Kireşci’nin cinayete kurban gittiği anlaşılmıştı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ile Seydikemer Jandarma Komutanlığı yaklaşık 1 yıl boyunca cinayeti aydınlatabilmek için uğraştı. Onlarca ifade alan yetkililer hiç bir delile ulaşamadı. Bayram Kireşci’nin yakınları Müge Anlı’nın programına konuk olup, olayın aydınlatılmasını istediler. Günlerce yapılan yayınlar sırasında adı geçen kişi ya da kişilerin isimleri konuşulunca Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma olayı derinleştirdi. Jandarma Fethiye Sanayi çarşısında oto tamirciliği yapan Mustafa A. ve aynı yerde çalışan Fatih A. isimli şahısları yakalayıp gözaltına aldı. Tutuklanan 2 şüpheli ilk kez Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Mustafa A. ve Fatih A., tahliyelerini isterken, geniş çaplı bir savunmada bulundular. Duruşmaya Bayram Kireşci’nin kız kardeşi Merve Kireşci, Emine Kireşci, Serdal Kireşci ve babası Burhan Kireşci ile her iki tarafın avukatları katıldı.

”TAHLİYEMİ İSTİYORUM”

Tutuklu sanık Mustafa A. savunmasında Bayram Kireşci’nin yıllardır tanıdığı olduğunu, hiç bir husumeti bulunmadığını, kaybolduktan sonra araba mevzusunun açıldığını, haftanın 4-5 günü kendi işyerinde kalıp yardım ettiğini söyledi. Bayram Kireşci’nin kaybolduğu gün Fatih A., Bayram Kireşci ve kendisinin işyerinden saat 21:00 sıralarında birlikte çıkarak Zorban köyüne yaptırmakta olduğu evin anahtarlarını gelen ustaya vermek için gittiklerini, hem de bir müşteriye ait aracı denediklerini, gece saat 24:00 sıralarında birlikte döndüklerini ve Bayram’ın kendi işyerinde kaldığını söyledi. Ertesi gün işyerine geldiğinde Bayram’ın olmadığını söyleyen Mustafa A., babasının kendisini aradığını, tamir için bende bulunan Bayram’ın aracını sorduğunu, o sırada şarjının bittiğini, ertesi gün babasının evine gelerek Bayram’ı tekrar sorduğunu ve görmediğini söylediğini belirtti. Merve Kireşci’nin de Bayram’ın telefonunu bir şahsın bulduğunu ve benim işyerime bırakacağını söylediğini de anlatan Mustafa A., ”Telefonu iş yerine bırakmışlar. Fatih ile birlikte Merve ve ben köye gittik. Telefonu yolda Merve’ye verdim. Merve ve arkadaşları Ali Can ve Mehmet Ali’nin yanında olabileceğini söyledi. Bayram’ı onlara da sorduk. Görmediklerini söylediler. Burhan ile birlikte eve gittik. Karakola şikayetçi olmaya karar verdik. Burada tüfeğin Bayram tarafından götürülmüş olduğunu öğrendik” dedi. Bir soru üzerine ”Bayram ile dükkanda temizleyip atış yaptığı sıradaki silah otomatik bir silahtı. Savcının bize gösterdiği silah, otomatik bir silah değildi. Benzemiyordu. Dükkanda temizlenen silah daha yeni bir silahtı. Maktul Bayram’ın ağabeyine araç satışı, aracın arızalı olması ve bu nedenle kavgalı olduğumuz yönündeki iddialar da asılsızdır. Ciddi bir kavgamız yoktur. Maktulün bulunan telefonunu görmedik. Telefonu biz atmadık. Bayram ile birlikte 2-3 resim çektim. Amacım flaşı patlatıp önümü görmekti. Bu resimleri ben silmedim” ifadelerini kullandı.

”SUÇSUZUM”

Sanık Fatih A. da Mustafa A.’nın anlattıklarını doğrulayıp ”Maktul Bayram haftada 3-4 gün gelip geceleri tek başına Mustafa’ya ait iş yerinde kalırdı. Herhangi bir husumetleri yoktu. ‘Araba niye bozuluyor’ diye sık sık kızardı, 5 dakika sonra normale dönerdi. Arabasını yapıyorduk, gidiyordu. İşyerine getirdiği otomatik bir tüfekti. Bu tüfekle 2 kez atış yaptım. Bayram’ın diğer tüfeğini ailesinden istediğim şeklinde bir beyanım kesinlikle olmamıştır. Yakınlarıma bir televizyon kanalını aratarak hedef saptırmaya çalıştığım iddiaları kabul etmiyorum. O şahısları tanımıyorum. Televizyon kanalını arayan Hakan ve Aysel isimli şahısları tanımıyorum.Suçsuzum” diye konuştu.

”İŞ YERİNDE KEŞİF İSTİYORUZ”

Sanıkların avukatları Bülent Demen, Selim Arıhan ve Aydın Tilkici; ”Kamera görüntülerindeki aracın yine bir başka tamirhane sahibi S. G.’ye ait araçtır. İşyerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılmasını istiyoruz” diyerek görüntüleri izlettirdiler.

”BİR TEK SİLAHI VARDI”

Cinayete kurban gittiği iddia edilen Bayram Kireşci’nin babası Burhan Kireşci, sanıkların doğru söylemediğini ifade ederek; şikayetçi olduğunu, Bayram ile birlikte aynı evde yaşadıklarını, Bayram’ın kullandığı bir tek silahının olduğunu, o silahı da jandarmanın istemesi sonucu götürüp teslim ettiklerini söyledi.

”SANIKLARLA AĞABEYİM TARTIŞIRDI”

Maktulün kız kardeşi Merve Kireşci ise şikayetçi olduğunu, ağabeyinin Zorban yaylasından saat 23:00-24:00 sıralarında kendisini aradığını, ‘Mustafa ve Fatih ile içiyoruz’ dediğini, bir gün sonra aradığında ulaşamadığını,ağabeyi ile Mustafa’nın araba yüzünden tartıştıklarını bildiğini, herhangi bir hasmının bulunmadığını belirterek; ”Amcamlarla ise 10 yıl önce bir sorun yaşamıştık, ama şikayetçi olmamışlardı. 2 sanıktan da şikayetçiyim” dedi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Müştekiler Emine Kireşci ve Serdal Kireşci de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtirlerken, duruşmada tanıklar Ahmet A., İbrahim Ç., Tayfur K., Serdar G., Osman A., Mahkeme Başkanı ve avukatların sorularını cevaplandırdılar. Maktul Bayram Kireşci’nin Mustafa A.’ya ait dükkana sık sık gelip orada kaldığını ve sert mizaçlı bir kişi olduğunu söylediler.

”TAHLİYEMİZİ İSTİYORUZ”

Tutuklu sanıklar Mustafa A. ve Fatih A. ”Suçsuzuz. Tahliyemizi istiyoruz” derlerken, her iki sanığın tutukluluklarının devamına, maktule ait telefonu bulduğu belirtilen Nuri K.’nın tanık olarak zorla getirilmesine, sanıklara ait işyerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılması taleplerinin reddine karar verilerek duruşma ileri tarihe ertelendi.

MAKTUL, DEDESİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Maktul Bayram Kireşci, 2004 yılı Ekim ayında 15 yaşındayken dedesi Bayram Kireşci’yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevinde yatmıştı. Mahkemede maktul Bayram Kireşci’nin 10 yaşındayken dedesinden yediği tokada içerleyerek öldürdüğünü iddia etmişti. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Bayram Kireşci, verilen cezasını tamamladıktan sonra tahliye edilmişti.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …