Perşembe , Mart 28 2024

“Hadi Yazalım Gari” Projesi

Yunus Nadi İlkokulu tarafından 6 yıl önce başlatılan “Hadi Yazalım Gari” projesi kapsamında öğrencilerin kaleme aldıkları kitaplar tanıtıldı. 50 eserin yer aldığı Minik Kalemler İmza Günü etkinliği Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi açık hava gösteri alanında düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu organizasyonda ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

Gerçekleşen organizasyona Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kitapların yazarları, editörleri, tasarımcıları ve baskıları öğrenciler tarafından yapıldığı için özgün eserler ortaya çıktı. Projenin amacının öğrencilerin okuma-yazma alışkanlıklarının gelişmesi, kitap okumayı sevmeleri, hayal dünyalarını geliştirmek ve biraz olsun teknolojiden uzaklaşmalarını sağlamak olduğu bildirildi.

“Hadi Yazalım Gari” projesi kapsamında, 6 aylık bir emeğin sonucunda 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri yazdıkları kitapları hem tanıttılar hem de imzaladılar. Okulların açılması ile birlikte öğrenciler kitaplarını yazmaya başlarken, öğretmenler de rutin olarak kontrol edip önerilerde bulundu. İkinci dönemin başında toplanan eserler ise komisyon tarafından değerlendirildi. İmza günü için 5 nüsha hazırlanıp satışa sunuldu ve imzalandı. Satışlardan elde edilen bütün gelirlerin öğrencilere ait olduğu kaydedildi. Basılan kitaplardan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’ya hediye edildi.

BU YIL ALTINCISI DÜZENLENDİ

Yunus Nadi İlkokulu Müdürü Azim Şakar konuşmasında, “Öğrencilerimizin okuma-yazmayı sevmeleri, kendilerini ifade edebilme becerilerini geliştirebilmek adına bu projeyi gerçekleştirdik. Bu yıl altıncısını gerçekleştiriyoruz. 2., 3. ve 4. sınıflardan 50 yazarımız; 6 ayda kitaplarını yazdılar. Bugün bu emeklerini sizlere sunmak ve tanıtmak için bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

MİNİK YAZARLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “6 yıldır yapılan bu etkinliğin üçüncüsüne katılıyorum. Oldukça mutlu ve gururluyum. İlçemizin en özel yerinde bulunan Yunus Nadi İlkokulumuz müdürü, yöneticileri ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Okulumuzu ziyaret ettiğimiz zaman öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretini görüyoruz. İlçemizin, bölgemizin ve ülkemizin; spor, sanat ve edebiyatta ilerleyebilmesi için bu tür çalışmalar büyük önem taşıyor. 2., 3. ve 4. sınıf gibi çok önemli çağlarda bu özelliklerin kazandırılması çok güzel. Minik yazarlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …