Çarşamba , Nisan 24 2024

Görme Engelliler Yakapark’ta Buluştu

Bir Yudum Nefes sloganıyla yola çıkan TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği  ve Gören Kalpler Bodrum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Yakapark – Saklıkent gezisinde engelliler ve ailelerini bir araya getirdiler.

Normal zamanda bile gündelik hayata karışmakta birçok sorunla karşılaşan engelliler, pandemide adeta yaşamdan izole oldular. Pandemi toplum her kesimini yordu. Ancak belli kesimler yaşanan süreçten daha fazla etkileniyordu. Bunların arasında engelliler de var. Engelli vatandaşlar zaten kentlerin fiziki koşullarının uygun olmaması ya da maddi yetersizliklerden dolayı pandemi öncesinde günlük yaşama katılmakta zorlanıyordu. Pandemi onların yaşamın içine karışmasını iyice zorlaştırdı.

Seslerini duyurmakta da güçlük çeken bu insanlar için Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği ve Gören Kalpler Bodrum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Bir Yudum Nefes sloganıyla 19 Haziran Cumartesi günü Yakapark’ta kahvaltıda engelliler ve ailelerini bir araya getirdiler.

Bodrum, Milas,  Oraca ve çevre ilçelerden gelen engelliler ve aileleri uzun süreden sonra ilk kez bu etkinlikle  bir araya gelmenin heyecanı ve sevincini yaşadılar.  Yeni katılımcılarında olduğu etkinlikte yeni arkadaşlıklar kurulurken dostluklarda pekişti.

Muğla’nın sevilen halk sanatçısı Mehmet Eser Tunçoğlu Yakapark’^taki etkinliğe katılanlar arasındaydı. Görme engelli sanatçı hayranların isteklerini kırmayarak mini bir konser verdi. Bu güzel dinletilere Edanur Karabulut ve Türkan Soydemir de eşlik etti. Sanatçıların her biri dinleyicilerden tam not alırken söyledikleri şarkılarla da mest ettiler.

Turkuaz Engelliler Spor Kulübü Başkanı İlker Çukur ve yönetim kurulu üyesi Metin Erat soğuk su havuzunda kalma yarışı yapmak için iddialaştılar.  Soğuk suya kimse yaklaşmazken iki kafadar kendilerini soğuk suya bıraktılar.  Çevredekilerinde dikkatini çeken bu yarışma bir anda ilgi odağı oldu. Her iki katılımcıda 5 dakika suda kalmayı başardı. Kazanan dostluk oldu.

Yakapark’ta 5 derecelik suda 5 dakika kalan turistlere içecek, 15 dakika kalabilene ise ödül olarak yemek hediye ediliyor. Hediye kazanmak için havuza girmek isteyen turistlerin bir kısmı suya ayaklarını sokar sokmaz geri çıkarken, bir kısmı ise havuza atladıktan sonra çığlıklar atarak dışarı çıkıyor. İşletme görevlileri ise zaman tutarak turistlerin suda kaç dakika kaldığını takip ediyor. Belirlenen süre kadar buz gibi suda kalanlara hediyeleri havuzdan çıkar çıkmaz veriliyor.

Adını çok kez duydukları bazıları için yakında olsa da ilk kez Saklıkenti gezmenin sevincini ve keyfini yaşayan görme engelliler ve aileleri kalyonu gezip alış veriş yaptılar. Çocuklar ise soğuk suya aldırış etmeden doyasıya eğlendiler.

Türkiye’nin en prestijli ve ciddi ödülleri arasında yer edinen ve işgalden kurtuluşunun 100. Yılını kutlayan Ardahan’da gerçekleştirilen Şehir Ödülleri töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi yılın Engelsiz şehri seçilmişti. Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübünün ve Gören Kalpler Bodrum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe  araç tahsisi yaparak engelli dostu olduğunu bir kez daha göstermiştir.  Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ve Mllas’tan ayrı ayrı araç tahsis ederken Ortaca Belediyesinden ise bu etkinliğe Ortaca’dan araç tahsis etti.

Etkinliği organize eden TURKESK Başkanı İlker Çukur  ve Gören Kalpler Bodrum Şubesi başkanı Seher Yılmazer ortak bir demeç vererek Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Ortaca Belediyesinin etkinliklerine verdikleri destekten dolayı Sayın  Osman Gürün’e ve  Alim Uzundemir’e ayrı ayrı teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …