Cuma , Mart 29 2024

GEKA 108. Yönetim Kurulu Toplantısı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın  108’inci Yönetim Kurulu, gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddelerini değerlendirmek ve yeni yapılacak olan faaliyetleri görüşmek üzere Muğla Valiliğinde toplandı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi Esengül Civelek, Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Vali Köşger, toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında şu bilgileri verdi; “Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanlarım, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, Güney Ege Kalkınma Ajansımızın Genel Sekreter vekili ve görevlileri, basınımızın değerli temsilcileri 2017 Temmuz ayından beri başkanlığını yaptığım Ajansımızın Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz.

Her ay Aydın, Denizli veya Muğla’da yaptığımız Yönetim Kurulu toplantımızın 108’incisini gerçekleştirmek üzere bugün Muğla’da toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle 25 Temmuz tarihinden itibaren başkanlık görevini icra edecek Denizli Valimize de başarılar dilerim. Bugün, Ajansımızın faaliyetlerini gözden geçirirken aynı zamanda önümüzdeki dönemde yapılması planlanan proje ve etkinlikleri de görüşeceğiz.

Ajansımız 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programlarını 28 Aralık 2017’de ilan etmiştir.

Son başvuru tarihi 26 Mart 2018 olan ve toplam 94 adet proje başvurusunun alındığı mali destek programları kapsamında, sırasıyla Ön İnceleme, Bağımsız Değerlendirici, Değerlendirme Komitesi ve Bütçe İncelemesi süreçleri tamamlanmış, başarılı projeler onayımıza hazır hale getirilmiştir.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almaları amacıyla 2018 Yılı Teknik Destek Programı 17 Nisan tarihinde ilan edilmiş, Mart-Nisan döneminde 14 adet proje başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvuruların 9’u başarılı olarak ilan edilmiş olup 8 adedi ile sözleşme imzalanmıştır. Bu projelerin yaklaşık maliyetleri toplamı 112.235,66 TL olup eğitim alması planlanan kişi sayısı 354’tür.Mayıs-Haziran döneminde toplam 27 adet proje başvurusu kabul edilmiş olup değerlendirme süreci devam etmektedir.

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşıyan, toplam 2.000.000 TL destek bütçeli 2018 yılı Fizibilite Desteği Programı 20 Nisan tarihinde ilan edilmiştir. Toplam 3 adet proje başvurusu alınmıştır. Değerlendirmesi tamamlanan projeler Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır.

Ayrıca bugün toplantımızda Bölgemizin turizm tanıtımı, yatırım destek faaliyetleri ve kapsamındaki çalışmalarını değerlendirecek ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşeceğiz. Söz konusu gündem maddeleri Yönetim Kurulunca görüşülerek değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacaktır.

Siz saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimize teşrifleriniz ve katkılarınız için teşekkür eder; Yönetim Kurulu Başkanı olarak toplantımızda alacağımız kararların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diler, saygılar sunarım.”

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …