Cuma , Nisan 19 2024

Sarıhan: “İstifa etmedim”

Fethiye’de Ekim ayında yapılması düşünülen Ak Parti İlçe Kongresine sayılı günler kala kamuoyunda da çeşitli söylentiler yer almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan’ın istifasının istendiği yönündeki söylentilere, Başkan Kadir Sarıhan basın açıklaması yaparak cevap verdi. Sarıhan bu tür söylentileri çıkaranları kınayarak: “istifa etmedim genel merkezden de böyle bir talep gelmedi” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada; “Türkiye’deki kongreler süreci 19 Ağustos’ta başladı. 12 Kasım’da da sona erecekti. Bu süre içerisinde geçtiğimiz haftalarda 5 ilçemizin kongresi tamamlandı. İlçe başkanı arkadaşlarımız mazbatalarını aldılar. Yeni genel merkezin bize göndermiş olduğu bilgi doğrultusunda aralık ayının sonuna kadar kongreler 30 büyük şehrin ilçelerinde askıya alındı. Değerlendirmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ile ve ilçe başkanlarının tasarrufunda bizzat kendileri fikir beyan edip heyetle birlikte karar verecek.” dedi.

Bölge koordinatörü Ömer Ünal’ın geçtiğimiz hafta Cuma günü Fethiye’ye geldiğini ve burada değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Sarıhan: “Bölge koordinatörü Ömer Ünal, teşkilat mensuplarımızın, mahalle başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe olmak üzere yaklaşık 150 civarında ve görüşmek isteyen diğer partililerle veya sivil toplum örgütleriyle partimizde görüşme yaptılar. Bu görüşmenin doğrultusunda bir kanaat oluşacak. Fethiye’deki çalışmaların değerlendirilmesi neticelendirilecekti. Biz Fethiye İlçe Teşkilatı olarak yaklaşık 4 yıldır görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Daha önceki açıklamalarımızda eğer önümüzdeki kongre sürecinde bu görevi daha iyi yapabilecek arkadaşımız varsa seve seve bayrağı devrederiz demiştik. Bölge koordinatörünün değerlendirmelerinin ardından ben Ankara’ya gittim. Kamuoyunda bilgi kirliliği var. İstifa ettiğimize veya istifamın alındığına dair söylentiler var. Genel merkezle görüşmemde bizim istifa etmemizin gerek olmadığını ve görevimize devam etmemiz gerektiğini söylediler.  Dolayısıyla ben ilçe başkanı olarak teşkilattaki arkadaşlarımızla beraber geçen hafta ne ise bu günde yarında görevime devam ediyorum” diye konuştu.

Kongre sürecinde başkanlığa aday isimlerinin olmasının normal olduğunu ancak asılsız dedikoduları çıkaran isimleri kınayan Sarıhan: “Kongre sürecinde görev almak isteyen arkadaşları çıkabilir. Farklı değerlendirmelerde bulunan arkadaşlarımız çıkabilir. Biz bunu dozu kaçmadan, yapıcı eleştiri olarak kabul ederiz. Onun dışındakileri de kınıyorum. Bazı şeyler değerlendirilirken hakkaniyet çerçevesinde değerlendirilmelidir. Kısacası ben istifa etmedim genel merkezden de böyle bir talep gelmedi” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …