Cumartesi , Nisan 20 2024

FTSO’da Kaliteli Hizmete Devam

Üyelerine kaliteli hizmet sunan ve kaliteli hizmeti standart hale getiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) son olarak, Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 belge yenileme denetimin başarıyla geçerken, Müşteri Memnuniyeti Sistemi ISO 10002:2014 versiyonundan ISO 10002:2018 versiyonuna geçmeye hak kazandı.

TOBB Akreditasyon Sisteminin yanı sıra, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite standartlarını uygulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, müşteri memnuniyetinde çıtayı bir basamak daha yükseltti. FTSO, Türk Loydu Vakfı’nın ISO 9001:2015 belge yenileme denetimi ve ISO 10002:2018 versiyon geçiş dış denetiminden başarıyla geçti. FTSO böylece üyelerine ISO standartlarında kaliteli hizmetler sunduğunu ve uyguladığı, yönetim sistemleri ile Oda/Borsa camiasının sayılı odalarından biri olduğunu kanıtladı.

Türk Loydu Vakfı Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Olcay Koca, denetim çalışmaları öncesinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Dim, FTSO Genel Sekreteri ve Oda çalışanlarının katıldığı açılış toplantısında “Denetimler uygunsuzluk bulmak için yapılmıyor. Amacımız gelişme için üçüncü göz olmak, iyi uygulamaları sizinle paylaşmak sizleri bir üst noktaya çıkarmaktır. Örnekler üzerinden ilerleyerek, Odanın fotoğrafını çekmek.” dedi. Her denetimin aynı kurumların kendilerini geliştirmek için bir fırsat olduğunun altını çizen Olcay Koca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kalite standartlarını başarıyla uygulayan TOBB camiasında örnek alınan bir Oda olduğunu vurguladı.

Denetim sırasında Olcay Koca, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve Kalite ve Eğitim Birimi Sorumlusu Aysun Şanlısoy ile FTSO’nun Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 versiyonu uygulamalarını ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Kalite Yönetim Sistemi uygulamalarını ve kalite dokümanlarını inceleyerek, birimlerle birebir görüştü. İki gün süren denetimden başarı ile geçen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, ISO 9001:2015 belgesini yenilerken, Müşteri Memnuniyeti Sistemi ISO 10002:2014 versiyonundan ISO 10002:2018 versiyonuna geçmeye hak kazandı.

“FTSO KALİTE SİSTEMİNİ EN İYİ ŞEKİLDE UYGULAYAN ENDER ODALARDAN BİRİ”

Denetim sonrasında yapılan kapanış toplantısında Türk Loydu Vakfı Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Olcay Koca, FTSO’nun her iki standart için yapılan denetimden başarıyla geçtiğini belirterek, şunları söyledi.  “Yaklaşık 9 yıldır TOBB camiası içinde denetimler yapıyorum. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası gerçekten kalite yönetim sistemlerini özümseyerek, başarıyla uygulayan ender odalardan biri.  Bu yönüyle örnek bir Oda. Oda çalışanları da kalite yönetim sistemlerini uygulanması konusunda etkin ve yetkin. FTSO, kalite yönetim sistemini TOBB Akreditasyon sistemiyle birlikte entegre götürüyor. Bu da FTSO’nun başarılı olmasını sağlıyor. Oda yönetimini kalite yönetim sistemine destek vermesi de başarıyı getiriyor.”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da kapanış toplantısında Baş Denetçi Olcay Koca’ya teşekkür ederek, kalite sistemlerini başarıyla uygulayan Oda çalışanlarını tebrik etti. FTSO’nun genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Osman Çıralı, “Amacımız hizmet kalitemizde sürekliliği sağlayarak ilerlemek. Üyelerimize uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmak” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …