Perşembe , Nisan 25 2024

Fethiye Ticareti  Kazanacak mı, Kaybedecek mi?

Seçimde değişim olursa hesap sorulacak! Karar sizin  ticaret eşraflarının elinde doğru tercihi siz vereceksiniz….

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 1 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak. Bu seçim aslında bazı olayı birden çözüme kavuşturacak.

1 –  Meclis Üyeleri tarafından odanın aylardır ve yıllardır yönetim kurulu hesapları ibra edilmiyor.

2 – Meclis üyeleri tarafından odanın Mizanı aylardır hatta yıllardır onaylanmıyor.

3 – Odanın Fethiye’deki bazı seçilmiş kişiler ile idari birim müdürleri ile diyaloğu kesilmiş, işler askıda gidiyor olduğu vurgulanıyor!..  Hal böyle olunca bu odanın içerisinde demek ki hattından fazla olumsuz, uygunsuz harcama var ki yönetim kurulu harcamaları ibra edilmiyor. Bu da yetmez gibi birde aynı şekilde Mizan onaylanmıyor buna ne demeli!… Mevcut yönetim gider ise yeni seçilecek olan eski yönetimden hesap sorabilir. O zaman Fethiye ’nin  bu ticaret odasında işler iflasın eşine gelmemiş mi oluyor?. Şimdi karar zamanı 1 Nisan  Şakası yaşamak istemiyorsanız Odanıza sahip çıkma zamanı 1 Nisan günüdür. Fethiye eşrafı ve ticaret erbabı kişiler düşünmeli ve doğru kararı vermelidir. Mavi grup “Ben değil, Biz diyor” Kırmızı grup İlanlarında bile tek kişi olarak ilan veriyor. Mavi grup hesap vereceğiz, şeffaf olacağız diyor. Kırmızı grup sadece yarım kalanları tam bitiripte gideceğiz diyor. 

“YENİ SEÇİLEN HESAP SORACAK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 1 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimle oda  kaderini belirleyecek. Odanın başkanlığı için iki  aday yarışıyor.  Biri aylardır yıllardır meclis başkanı olarak odanın paralarının har vurup harman savrulmaması için çapa gösterip, gün geldi deyip yönetim kurulu başkanlığına aday olan Osman Çıralı, seçildiği takdirde de geçmişte yapılan ve onaylanmayan ödemeler için hesap soracak.  Diğer aday ise  3 dönemdir odanın yönetiminde olan Akif Arıcan. Bir odanın ve derneğinin başkanlığı için 3 dönem çok uzun bir süre, çünkü bazı olaylar rutine dönüyor. Oda içindeki işleyişler, çalışanlar her şeyi olağan görmeye başlıyor. Ama bu odamızda bu mevcut başkanın yapacağı, vereceği hizmet kalmamış gibi görünüyor, çünkü aylardır hatta yıllardır Yönetim Kurulu harcamaları ibra edilmediğini biliyoruz ve duyuyoruz. Bunun yanında icracı kurul olan mecliste odanın mizanı aynı şekilde onaylamadığını defalarca yazdım. Yani bu işin açıkçası yaptığınız harcamalar doğru değil anlamına geliyor bu ibraların yapılmayışı. Aynı olay daha geçtiğimiz günlerde  Türksab ta yapılan seçimle gün yüzüne çıktı yeni gelen ekip eski ekibe hesap sormak için çalışmalarını başlattı.  Şimdi sıra Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında diyorsan sende gel oyunu 1 Nisan’da kullan ve hesabını sor ve sordur…

ARICAN VE EKİP ODAYA VE ŞİRKETE ÇÖKMÜŞ MÜ ?

 Odanın yönetim ve kurulu Mizanı onaylanmayınca harcamalar kısıtlanmaya başlandığı işleyiş dışındaki harcamalara izin verilmediğini gören ekip bu kez elindeki ikinci harcama kalemi olan Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetimini değiştirerek. Yolunu belirlediği için burada yapılan harcamalarının sıkıntılı olduğunu belirten şimdiki mavi grup ekibi oda içinde ve Güç birliğinde dışlandığı ve farklı  uygulamalara maruz kaldığı vurgulanıyor.  Bu kez oda yönetiminde bulunan ve muhalif olan kişileri tek tek yönetimden atmaya yönelik uygulamalarda bulundukları ve bu konuda bazı kişileri aforoz ederek çıkarmalarından sonra 5 şe  4 kalan yönetim kurulu  ile işlerini yine halletmeye devam ettiklerini bir çok kez oda içindeki hatta yönetimde olup ta artık dayanamıyorum diyerek istifa edenlerden duyduk ve öğrendik.

“ODA KİM GÜÇ BİRLİĞİ KİM”

Odanın iştiraki ile kurulmuş  bir şirket nasıl olurda meclisteki ve komitedeki kişilere bilgi vermez. Verilmiyor, bilgi edinme yasasına göre istiyorsunuz bu kez de ticaret kanunu, denetlemesi gerekenlerin denetlediğini yazarak geçiştiriliyor. Sonuç nedir ey seçilmiş kişi bu işler öyle gitmez deyip aday olursun!… Seçimi kazanır isen sana ticaret yapan, hesaptan, kitaptan anlayan kişiler yetki verirse hesap sorarsın, senin verdiğin aidatın nereye gittiğini öğrene bilirsin. Yoksa sağ kol olan oda ile sol kol olan Güç birliğinde ne geleni nede gideni bilirsin.  Odanın harcamalarına izin verilmeyince, bu kez tüm harcamalar ne yazık ki sol kol olan Güç birliğinden yapılıyor. Buradan hesap istendiği zaman önünüze prosedürler ve kılıf kanun maddeleri ile bilgi verilmiyor.  Belgesi de oda içindeki bir kişi olan Kemal Hıra’ya  verilen cevaptır. Bende bu odanın üyesiyim ve aidatımı ödüyorum ben defalarca sordum ama cevap alamadım.. Bunun için 2 şirketim var oyumu cevap alabileceğim gittiğimde yetkili kişilerce muhatap olabileceğim bir yönetim ve personel olması için oyumu kullanacağım. Benim odamda oyumda kıymetli.. En azından benim paramla kurulan şirketinde benim olduğunu ve harcamaların nereye kullanıldığını bilmek hakkım. Ondan 1 nisan benim için ve benim gibi düşünen ticaret erbapları için önemli gün….

Bu yazının devamı gelecek Haber Mesut BÖLÜK…

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …