Cumartesi , Nisan 20 2024

FTSO Üyesi Sanayi Esnafı Çalışan Bulmakta Zorlanıyor

Fethiye Küçük Sanayi Sitesinde iş yeri bulunan Oda üyeleri ile sık sık bir araya gelen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile birlikte yaşanan sorunlara karşı çözüm üretilmesi amacıyla sanayi esnafını ziyaret etti. Sanayi esnafı çalışacak eleman bulamama sorununu Kaymakam Şahiner’e iletti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Küçük Sanayi Sitesinde iş yeri bulunan Özen Laundry sahibi Oğuz Kuyucak ile Renault Yetkili Servisi sahibi Levent Yanar’ı iş yerinde ziyaret etti. Ziyarete Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Azem Gümüş de katıldı.

Özen Laundry sahibi Oğuz Kuyucak, 1990 yılından bu yana iş veren olarak iş hayatını sürdürdüğünü kaydetti. Yıldan yıl iş yerini büyüttüğünü kaydeden Kuyucak, şu an 15 milyon liralık bir yatırıma sahip olduğunu, Marmaris’e kadar geniş bir alanda konaklama tesislerine kuru temizleme ve çamaşır yıkama hizmeti verdiğini kaydetti. Özellikle turizm sezonunda işçi sayısının arttığını kaydeden Oğuz Kuyucak, çalışan bulmakta zorlandıklarını kaydetti. Kuyucak, İŞKUR ile işbirliği halinde olduğunu ancak istediği sonucu alamadığını söyledi. Oğuz Kuyucak, “Çalışan sorunumuzu çözmek için yabancı işçi çalıştırma yoluna da başvurduk. Sigorta yapabilmek için Bakanlığa yazılı müracaat yaptık ancak bir sonuç alamayınca yabancı işçi de çalıştıramadık.” dedi.

Kaymakam Şahiner, Akif Akif Arıcan, Faruk Kaya ve Azem Gümüş, Özen Laundry tesisini de gezerek  kullanılan cihazları ve çalışma şeklini incelediler.

Renault Yetkili Servisi sahibi Levent Yanar da motor alanında meslek lisesinden yetişmiş kalifiye eleman bulamadıklarını söyledi. Fethiye’de motor bölümü bulunan meslek lisesi olmamasına dikkat çeken Levent Yanar, motor bölümü açılmasını istedi. Kendisinin de meslek lisesi motor bölümü mezunu olduğunu belirten Levent Yanar, “Şu an 45 kişi çalıştırıyorum. Bir servisim daha vardı ancak çalışan bulamadığım için kapatmak zorunda kaldım. İhtiyacımız olan kalifiye çalışanı dışardan temin etmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, sanayi esnafından alınan konuların mutlaka değerlendirileceğini söyleyerek işverenlere hakları ve yükümlülükleri ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla bir seminer düzenlenebileceğini ifade etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan da Oda üyelerinin çalışan bulma sorununu çözmek amacıyla www.fethiyekariyer.com özel istihdam bürosunun hayata geçirildiğini söyledi. Bu portalda 17 binden fazla aday özgeçmişi olduğunu da belirten Arıcan, Oda üyelerinin yanı sıra diğer iş verenlerin de bu portalda ilan verebildiğini kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …