Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’nin Ölüm Kalım Maçı 

Tüm Akdeniz bölgesinin ING Basketbol Süper Ligi’ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 20. haftasında OGM Ormanspor’u konuk edecek. Beşkaza Spor Salonu’nda, 7 Şubat Pazar günü saat 15.15’te başlayacak mücadele, pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak. Basketbol Federasyonu’nun talimatları gereğince, akreditasyon kartı olan kişiler haricinde, her iki taraftan yalnızca 20’şer kişinin salona girişine müsaade edilecek. Maç yayıncı kuruluş Tivibuspor tarafından naklen yayınlanacak.

Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan maçı LH Fethiye Belediyespor 77-66 kaybetmişti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde, düşme hattındaki tüm takımları çok yakından ilgilendiren müsabakayı  LH Fethiye Belediyespor’un mutlaka kazanması gerekiyor.

Ligde geçen hafta İstanbul’da Galatasaray’a konuk olan LH Fethiye Belediyespor, maçın son anlarındaki kritik ve yanlış hakem kararlarıyla 71 – 68 kaybetmişti.

LH Fethiye Belediyespor gibi ligden düşme adayları arasında gösterilen Ankara ekibi Ormanspor ise geçen hafta kendi evinde Beşiktaş Icrypex’i konuk ettiği maçta 68-92 gibi farklı bir skorla mağlup olmuştu.

19 haftası geride kalan ING Basketbol Ligi’nde LH Fethiye Belediyespor’un 19 maçta 4 galibiyeti, OGM Ormanspor’un ise 19 maçta 5 galibiyeti bulunuyor.

İKİ TAKIM DA SAVUNMA SEVMİYOR

LH Fethiye Belediyespor 19 maçta rakip potalara 1432 sayı atarken, kendi potasında toplam 1658 sayı gördü. Fethiye temsilcisi attığı 1432 sayıyla lig 9.cusu Gaziantep’ten bile daha iyi bir ortalama tutturmasına rağmen, “ligde en çok sayı yiyen ikinci takım” olarak savunma zafiyetiyle göze çarpıyor.

Konuk OGM Ormanspor ise 19 maçta toplam 1466 sayı atıp 1677 sayı yedi. OGM Ormanspor bu istatistik ile “ligin en çok sayı yiyen ekibi” konumunda bulunuyor.

DÜŞME HATTINDA SON DURUM

ING Basketbol Süper Ligi’nde sezon sonunda normalde 2 takımın bir alt lige düşmesi öngörülüyor. Ancak basketbol camiasında, gerek pandemiden kaynaklanan olağanüstü koşullar, gerekse hem Süper Lig’den bazı takımların, hem de Türkiye Basketbol Ligi’nde zirvede yer alan bazı takımların içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar nedeniyle Basketbol Federasyonu’nun liglerin bitiminden sonra yine sürpriz bir karar alabileceği dillendiriliyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu geçtiğimiz sezon ligleri “oynanmamış” kabul etmesine rağmen, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u ING Basketbol Ligi’nin başlamasına sadece 9 gün kala lige almıştı.

Ligde halen 10, 11. 12 ve 13. sıraları alan Petkim, Bursa,

Büyükçekmece ve Galatasaray’ın 7’şer galibiyeti bulunurken, Bahçeşehir’in 6, Ormanspor’un 5 ve Fethiye’nin 4 galibiyeti bulunuyor.

Ligin bitimine 11 hafta varken düşme hattındaki takımlar arasında çok bariz bir kopma yaşanmaması, Fethiye’de bu Pazar günü oynanacak olan LH Fethiye Belediyespor – Ormanspor maçını her iki takım için de olağanüstü önemli hale getiriyor.

Fakat LH Fethiye Belediyespor’un bu haftasonu oynayacağı Ormanspor maçını kazanamaması halinde Süper Lig’de tutunabilmesi ancak mucizelere ya da Basketbol Federasyonu’nun lig sonunda alacağı olağanüstü bir karara bağlı olacak. Bu yüzden, LH Fethiyespor’un ligde kalma iddiasını sürdürebilmesi için Ormanspor maçını mutlaka kazanması gerekiyor.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor kendi sahasında oynayacağı Ormanspor maçının ardından 10 Şubat Çarşamba günü İstanbul’da Beşiktaş Icrypex’e konuk olacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …