Cuma , Nisan 26 2024

Fethiye’de sahipli köpek dehşeti, 3.5 yaşındaki kızın kolunu koparıyordu!… 

Muğla ili Fethiye İlçesi Çalış mahallesinde bir sitenin bahçesinde oyun oynayan İdil Gençay isimli  (3.5)  yaşındaki bir kız çocuğuna  sahipli bir köpeğin saldırısına uğradığı öğrenildi.

Ailesi ve çevredeki kişiler yetişmeseydi kızın kolunu köpeğin kopmasını izleyeceklerini beyan ettiler.

Kolu parçalanan  3,5 yaşındaki İdil Gençay’ın ailesi hastane önünde basın mensuplarına açıklamada da bulunarak köpeğin sahibinden şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre; Fethiye’nin Çalış Mevkii’nde anne ve babası ile babaannesinin bulunduğu Melisa 2 Sitesi’ne giden 3,5 yaşındaki İdil Gençay sahipli bir köpeğin saldırısına uğradığı öğrenildi.

Sitenin bahçesinde bulunan çimenlik alanda Akita cinsi köpek tarafından kolundan ısırılarak sallanması ile  yere düşen küçük kız  İdil’in kanlar içinde kaldığı söylendi. 3.5 yaşındaki İdil Gençay’ın sallanan dirsek kemiğinin  kırıldığı, kaslarının ve tendonlarının  kopma noktasına geldiğini yetiştirdikleri hastanede öğrendikleri vurguladı.

İdil, köpekten kurtarılıp hastaneye yetiştirildiği acilen ameliyata alındığını belirten  İdil Gençay’ın babası Avukat Meriç Gençay, “Ben İdil Gençay adlı 3,5 yaşındaki kız çocuğunun babasıyım. Kızımı ve oğlumu 28 Nisan 2021 akşamı saat 18:00 civarında evimize yaklaşık 300 metre uzaklıkta olan babaannesinin ve dedesinin oturduğu Melisa 2 Sitesine götürdüm. Bu site geniş bir yeşil alanı olan ve çocuklarımın da arkadaşlarıyla bahçede oynadığı yaklaşık 100-150 daireden oluşan büyük bir sitedir. Olay zamanında ben giriş kat balkonunda otururken çocuklar 30-40 metre ileride gözümüzün önünde, bahçede oynuyorlardı. Saat 18:40’ta bir çocuk çığlığı duydum, arkasından diğer çocukların bağırışları başladı, hemen yerimden kalkarak koşarak sesin geldiği yöne koştum. Kızım yerde kolu kan içinde yatmaktaydı, üzerinde uzun kollu bir tişört vardı ve sol kolu tamamen kan olmuştu.

Yanında saldıran köpek durmaktaydı. Hemen kızımı kucağıma aldım ve hastaneye götürdüm. Saldırı anını bizzat görmedim. Saldırı neticesinde kızım İdil’in dirseğini iç kısmında bulunan tendon ve kaslar kopmuş, dirsek kemiği kırılmıştır. Aynı akşam plastik cerrah tarafından Esnaf Hastanesi’nde ameliyat olmuştur. Kolunun 6 hafta alçıda kalması gerektiği ve sonrasında da fizik tedavi görmesi gerektiği tarafımıza söylenmiştir.

Saldıran Köpek “Tehlikeli Köpek” listesinde bulunuyor.

Saldıran köpek Amerikan Akita cinsi, kurt köpeği boyutlarında büyük bir köpektir. Bu köpek, bekçi köpeği olarak kullanılan, avcılık ve dövüşçülük özellikleri baskın,  Amerika CDC tarafından “tehlikeli köpek” listesine alınmış ve Amerika’nin bir cok eyaletinde beslenmesi yasaklanmış bir köpektir. Kayda geçmiş dört adet insan öldürme ve bir cok saldırı vakası vardır. Sahibi dışındaki tüm insanları ve diğer hayvanlara karşı saldırgan ve eğitimi zor bir köpektir. Bu nedenle, toplu konut alanlarında veya müstakil olmayan yerlerde beslenmesi tehlikelidir. Sahibi bu köpeği site içerinde, giriş kattaki evinin balkonunda, bir bahçe çitinin ardında beslemektedir. Köpek evin önünden geçen herkese saldırı pozisyonuna geçerek havlamaktadır. Bu yüzden zaten korktuğumuz ve uzak durduğumuz bir köpektir.

“Köpek Devamlı Dövülmesinden

Dolayı  Saldırgan İddiası”

Köpeğin sahibi Murat A, ve Tuba A’dir. Serap  G,  ve site yöneticisi Cafer İ, den duyduğuma göre , bu köpeği sahibi sürekli dövdüğü için, hatta kemerle döverek terbiye etmeye çalıştığı için komşulardan daha önce de şikayet gelmiştir. Olay anında köpeğin bir başka dairenin önünde, sitenin ortak alanında, bahçede 1-2 metre uzunluğunda tasmayla bağlı olarak tutulduğunu ve çocuğum yaklaştığında köpeğin saldırdığını biliyorum. Olay köpeğin sahiplerinin gözü önünde olmuştur. Ayrıca olayı gören Cavidan K,  adlı komşumuz bulunmaktadır. Köpek tehlikeli ve saldırgan olduğu için, bir çok insanın yaşadığı, başka köpeklerin bulunduğu, çocukların bahçede oynadığı bir site içerisinde beslenmesinin uygun olmadığını, sahibi tarafından şiddet gördüğü için köpeğin daha da hırçınlaştığını, bu nedenle başka bir saldırı vakası gerçekleşmeden köpeğin alıkonulması gerektiğini düşünüyorum. Çocuğumun kolunu neredeyse koparacak şekilde ısıran ve neredeyse çocuğumu öldürecek olan köpeğin sahibinden şikayetçiyim. Gerekli tüm işlemlerin yapılmasını talep ediyorum”şeklinde konuştu.  Haber Ege Gazetesi ve Haber Kanalı Adına Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …