Cumartesi , Nisan 27 2024

OSB’DE RESMİ BAŞVURU HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Fethiye – Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi için resmi başvuru süreci başladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Genel Sekreter Füsun Şahin, Danışman Dr. Türkay Kısa ve AR-GE ve Uluslararası ilişkiler personeli Bora Türkoğlu’ndan oluşan FTSO heyeti;  Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye-Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar ve dernek Yönetim Kurulu üyesi Harun Günay ile birlikte Muğla Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanı Fethi Özdemir ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ettiler. Başta Muğla Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Seydikemer Belediyesi bir an önce çalışmaların hızlandırılarak Bakanlığa başvurunun ivedilikle yapılması hususunda birleştiler.

FTSO heyeti OSB resmi başvuru süreci ile ilgili olarak ilk Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti. Görüşmeye Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Fethiye-Seydikemer Mermer Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar ve dernek Yönetim Kurulu üyesi Harun Günay ile Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır katıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan konuşmasında; ‘Bölgenin ortak çıkarı için yapılan bu çalışma sonuçlandığında hem ihracat için avantaj sağlanacak hem de ciddi istihdam sağlanacak. FTSO olarak, Fethiye – Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi’ni bir an önce hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. İlgili tüm kurumlar bir araya gelip  konsensus oluşturulursa çalışmalar daha hızlı ilerler’ diyerek OSB başvuru sürecinin önemini vurguladı.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Organize Sanayi Bölgesi kurulumunu desteklediklerini belirterek; ‘Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız, süreç ne gerektiriyorsa yer alırız. Şahıs olarak OSB’ye ortak olma taraftarıyım ancak son karar Sayın Valimizindir’ diye konuştu.

Görüşmeler, Muğla Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanı ve Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’e yapılan ziyaret ile devam etti. Danışman Dr. Türkay Kısa, OSB başvuru sürecini aktardı ve müracaat evraklarının hazırlanıp Vali onayı ile Bakanlığa başvurulacağını söyledi. , Muğla Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanı ve Vali Yardımcısı Fethi Özdemir; ‘Bu bir yatırımdır. Bu konuda destek veriyoruz.’ dedi ve son kararın Vali’de olduğunu bildirdi.

Heyet ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ziyaret etti. Görüşmeler sırasında FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Organize Sanayi Bölgesi Sonuç Raporunu takdim etti, süreç hakkında bilgi verdi ve destek istedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ‘Elimizden gelen desteği veririz. Mermer vazgeçilmezimiz, düzgün yapılmalı, çevreye saygılı yapılmalı. Bayır’da sorun yaşıyoruz, Muğla’nın OSB’ye ihtiyacı var. Sektörden vazgeçemeyeceğimize göre düzgün yapmalıyız, sürdürülebilir olması için çok iyi düşünmemiz, sosyal maliyetini de hesaplamamız gerekir. ‘ sözleri ile sürece verecekleri katkıyı iletti. İmar Planında Organize Sanayi Bölgesi’ne yer verildiğini sözlerine ekleyen Gürün, OSB’nin arkasında duracaklarını, atıkların bertarafı ve arıtılmasıyla Muğla iline yakışan, çevreye saygılı bir yapılaşma olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Harun Günay; ‘Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası önümüze düştü, gidiyoruz. Sizi de yanımızda bekliyoruz. Böylece çok daha kısa sürede başarırız’ dedi. Günay;  kalifiye elemanların ve müteşebbis heyetlerin öneminden bahsetti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Fethiye – Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını desteklediklerini ve gereken katkıyı vereceklerini söyledi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …