Cumartesi , Nisan 20 2024

Belediyespor 17. yılını coşkuyla kutladı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından 2000 yılında kurulan Fethiye Belediyespor, 17. Kuruluş yıl dönümünü yüzlerce sporcusu, aileleri ve Belediyespor yetkileriyle birlikte kutladı. Başkan Saatcı konuşmasının sonunda sporculara seslenerek, “Bizim sizler gibi kafası sağlam, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık, aydınlık gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

2000 yılında kurulmasıyla birlikte Fethiyeli gençlerin spora olan ilgisini arttırmak için amaçlanan Belediyespor artık hem milli takıma oyuncu gönderiyor hem de ülke genelinde derecelerle dönüyor. Fethiye Belediyespor 12 branşta 200 aktif sporcuyla neredeyse her kulvarda büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.

Tufan, “Artık Belediyespor Türkiye dereceleriyle dönüyor”

Belediyespor’un 17. Kuruluş yıldönümü program başlangıcında Fethiye Belediye Bandosu tarafından konser verildi. Fethiye Yelken Tesisleri’nde gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmayı Fethiye Belediyespor Başkanı Hakan Tufan yaptı. Tufan yaptığı değerlendirmede, “Belediye spor kulübümüzün değerli antrenör, spor eğitmeni ve sporcuları ile sporcu öğrencilerimizin değerli velileri kulübümüzün 17. Yıl kuruluş yıldönümü etkinliğine hoş geldiniz. Kurulduğumuz 2000 yılından bugüne kadar desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Başkanımız Behçet Saatcı’ya ve görev yapmış kulüp başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi bir borç bilirim.  Kurulduğu yılda amacı amatör sporları tabana yaymak ve daha çok sporcuya ulaşmak olan kulübümüz, bugün geldiği noktada 12 branşta yaklaşık 200 aktif sporcuyla temsil edilmekte olup zaman içinde milli takımlara çağırılan sporcularımız milli formayı giyerek gurur kaynağımız olmuşlardır. Yine ayrıca bu yıla ait takvimde yağlı güreşte Kırkpınar Güreşleri’nde sporcumuz Ali Yanatma başaltı şampiyonu olarak kulübümüzü bu yıl başpehlivanlık müsabakalarında temsil etmiştir. Hentbol’da  Türkiye derecesi, kule atlama – tramplende Türkiye Şampiyonluğu, ikincilik ve üçüncülükler, Kickboks’da 2 Türkiye Şampiyonluğu elde edilmiştir. Basketbolda EBBL’de 77 takım arasında Türkiye Finallerine kalıp, dördüncü bitirerek büyük başarı etmiştir” dedi.

Başkan Saatcı, “Buralar tarlaydı, şimdi bu hale geldi”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise yaptığı konuşmada, “Tarih 2000, elde sporcu yok, malzeme yok hiçbir şey yok. Dedik ki, ‘Belediyespor’u kuralım’ Belediyespor’u kurarken amacımız Cihat Şakir’in dediği gibi, Akdeniz Uygarlığı’nın kıyısında bulunan ülkelerin insanları bu uygarlıktan eninde sonunda etkilenir. Allah var Nasuh bizim muhasebecimizdi. Adamı kürek takımının antrenörü yaptık. Yelkenle ilgili ufak tefek gelişmeler vardı. Onlar da destek verdiler. Deniz Ticaret Odası’nın İtalyanların meşhur flipper tekneleri vardı. Şimdi belki adı değişmiştir. O zamanlar denizin Mercedes’i deniyordu. Onlardan bir tane almıştı. Onu kullanan arkadaşlarımın keyfini bugünkü gibi hatırlıyorum. Fakat öyle bir noktaya geldik ki çeşitli branşlarda spor dallarımız var. Bu meydan bile bizi almıyor. Evim burada olduğu için çok iyi biliyorum. Burası olduğu gibi tarlaydı. Burayı bu hale getirdik. Buranın bu hale gelmesinde su sporları projesi adı altında ihaleye çıktığımız zaman Ecesaray’ı alan şirket burayı bu hale getirmişti. O şirketin yönetim kurulu başkanı Sayın Celal Ece de Hakkın rahmetine kavuştu. Onu da rahmetle anıyorum. Bir de Hilmi’miz vardı. Basketbol takımımızın canı ciğeri çocuğumuz, evladımız. Genç yaşta onu toprağa koyduk. Kendisi de hayata doyamadı. Biz de ona doyamadık. Belediyespor’u konuşurken onları anmadan geçemeyeceğim” diye konuştu.

BAŞKAN SAATCI, “EL ETEK ÖPMEDEN, BEŞKAZA DURUŞU SERGİLEMEYE DEVAM!”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Alan pozisyondan veren pozisyona geçmenin keyfini de ancak yaşayanlar bilir. Nasuh’la beraber Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kürek şubesine gidip o zaman ki başkan, şimdi de Kürek Federasyonu Başkanı olan İlhami ağabeye kürekle ilgili tekne istemeye gitmiştik. Bize hangarı açtı. Şu şu tekneleri indirin dedi. Sevincimizi Nasuh’la biz biliriz. Ancak daha sonra İznik Belediyesi’nden gelen arkadaşlara yine hangarımızı açıp beğendiğinizi alın dediğimiz zaman o hazzı biz de arkadaşlarımızla beraber yaşamıştık. Belediye olarak bizim amacımız sadece yol yapmak, kaldırım yapmak vs. değil. Esas amacımız buydu. Hedefimiz hiçbir zaman Babadağ’ın ya da Mendos Dağı’nın zirvesine çıkmak olmadı. Bizim hedefimiz her zaman Everest oldu. O yüzden Everest Dağı’nın tepesine çıkana kadar son ana kadar her branşta, her platformda koşturmaya devam! Beşkazalık duruşunu sergileyerek, el etek öpmeden mücadeleye devam”

BAŞKAN SAATCI, “AMACIMIZ DAHA FAZLA ÇOCUĞUMUZA SPORCU YAPTIRMAKTIR”

“Doğu Blok ülkeleri Sovyet Rusya’dan ayrıldıktan sonra darmadağın olmuş olsa da onlarda bir disiplin var. Orada her çocuğumuz bir spor dalında başarılı oluyor ve yaşadığı sürece hayatını o spor dalında devam ettiriyor. Belediyespor olarak da bizim amacımız buydu.

Kişisel ya da sportif başarılardan daha çok tabanda ne kadar gencimize, ne kadar evlad

 

ımıza, ne kadar çocuğumuza daha fazla spor yaptırırsak kendimizi o kadar mutlu ve huzurlu hissediyorduk. Görevimizi yapmış olmanın ruh huzuruna kavuşmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda çoğunluğumuza bakınca keyif alıyorum. Biraz önce hanım kardeşlerimiz geldi. Evlatları bizde spor yapıyor. Dediler ki, ‘Başkanım Allah sizden razı olsun. Bırak çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan vazgeçmelerini. Telefondan vazgeçtiler’ dediler. Gerçekten çağımızın hastalığı cep telefonlarıdır. Ben de aynı sıkıntıdan muzdaribim. Çocuklarımızı spor yaptırırken 2-3 saat cep telefonundan uzak tutabiliyorsak bu da bizim başarı hanemize yazılacak diye düşünüyorum. Çok destek veriliyor bize. Halk destek veriyor, sizler destek veriyorsunuz. Sizler çocuklarınıza güvenip bize göndermeseniz, hocalarımıza emanet etmeseniz bunların hiçbiri olmaz. Bu anlamda çocuklarını Belediyespor bünyesinde spor yapmaya gönderen, bize güvenen, hocalarımıza güvenen bütün anne babalara hepinizin huzurunda teker teker teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN SAATCI, “BASKETBOL TAKIMIMIZIN İKİNCİ LİGE ÇIKMASI İÇİN 750 BİN TL GEREKLİ”

Büyükşehir yasası’nın bir veya iki tane faydası olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, bunlardan bir tanesini plan bütünlüğü olduğunu diğerinin ise Belediyespor’a ekonomik olarak destek verebildiklerini ifade etti. Başkan Saatcı, “Bu büyükşehir yasasının bir tek faydası oldu. Belediye bütçesinden para aktarabiliyoruz. Daha önce Allah var spor salonları bulup ya da Belediye’yle işi düşen arkadaşlara kimini gönüllü, kimini gönülsüz parasını alarak bunu idame ettirmeye çalışıyorduk. Bu yasanın bir ya da iki tane faydası var. Bir tanesi plan bütünlüğü bir tanesi de amatör branşlara vermiş olduğu destektir diye düşünüyorum. Bu anlamda belediye bütçesinden destek verebiliyoruz. Verdiğimiz destekle de karşılığını alabiliyoruz. Biraz önce sayın başkanımız Hakan Tufan basketboldan bahsetti. 750 bin liralık nakit ihtiyacımız var. Az bir para değil bu. Federasyon diyor ki, ‘750 bin lirayı yatır. Ondan sonra takımını ikinci lige gönder’ Hepimizin içinde Fethiye Belediye Basketbol takımının ikinci ligde oynamasıyla ilgili bir beklenti var ama bu parayı bulduğumuz takdirde belediye sporumuzu 2. Ligde oynatacağız inşallah. Diğer branşların başarılarını duydunuz. Teker teker saymayacağım. Kurulduğu günden bugüne kadar başkanlık yapmış bütün arkadaşlarıma, hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim başımızın tacı”

“ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA SADIK, AYDINLIK GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sizin gibi Belediyespor’da herhangi bir branşta spora başlayan, daha sonra milli olan, milli olması sıfatıyla üniversite sınavında öncelik tanınan özellikle beden eğitimi bölümünde ve o branşı bitirerek beden eğitimi öğretmeni olan, okuduğu süre içerisinde milli sporcu olması sıfatıyla 750-800 TL civarında burs alan bir sürü çocuğumuzu tanıyorum. Onlar şuan Fethiye’de ve dışarda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Amacınız sadece spor yapmak olmasın. Sporda da zirveyi hedefleyin. Bu tip başarılarınızın mükâfatını ama devlet ama toplum size fazlasıyla veriyor.

Bu yaşlarda edinmiş olduğunuz alışkanlıkları ömür boyu sürdürerek Atatürk’ümüzün dediği gibi, sağlam kafa sağlam vücutta bulunacak ve kafanız hep sağlam olacak. Gidişimiz pek iyi değil.

 

Bizim sizler gibi kafası sağlam, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık aydınlık gençlere ihtiyacımız var. Onu da burada söyleyeyim”

SPORCULAR BAŞKAN SAATCI’YA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER.

Başkan Saatcı konuşmasının ardından tüm branşlarda görev yapan hocalara ve desteklerinden dolayı Hillside Beach Club Müdürü Cüney Çakalel’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından sporcular Başkan Saatcı’yla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …