Çarşamba , Nisan 24 2024

Fethiye Kiraz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Fethiye’nin  Nif Mahallesi’nde bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Kiraz Festivali’, en iyi kiraz yetiştiricisi ve kiraz yeme yarışmasıyla renklendi.

 

Fethiye Belediyesi tarafından Nif Ortaokulu bahçesinde düzenlenen festival, Fethiye Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. Konserin ardından juri tarafından en iyi kiraz yetiştiricisi seçildi. Daha sonra ‘En hızlı kiraz yeme yarışması’ gerçekleştirildi. 4 yarışmacı önlerine konulan  birer kilo kirazı en hızlı şekilde bitirmek için yarıştı. Yarışmaların sonunda en iyi kirazın üreticisi Cengiz Gökmen seçilirken, bir kilo kirazı ise en hızlı Mehmet Ali Özel yedi. Yarışmaların birincilerine çeyrek altın hediye edildi. Festival, yerel sanatçı Mustafa Selçukoğlu’nun konseriyle devam etti.

 

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, festivalin amacının toplumsal dayanışmayı pekiştirmek ve ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi. Nif’te üretilen kirazın bir marka olduğunu anlatan Atay şöyle dedi:

 

“Festivalle Nif kirazını daha geniş kitlelere tanıtmak istiyoruz. Belediye olarak festivallerin devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Üzümlü Mahallesi’nde Kuzu Göbeği, Ölüdeniz Mahallesi’nde Uluslararası Hava Oyunları Festivali’ni her zaman belediye olarak destekliyoruz. Bu tür etkinliklerin bölgeye ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.”

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …