Cumartesi , Nisan 20 2024

Danışmanlık Hizmeti Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe alan “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi kapsamında, 4-15 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen yoğun programla firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti sağladı.

FTSO, GEKA 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi protokolü gereğince, Fethiye ve Seydikemer’deki üyeleri başta olmak üzere bölge genelinde ihracat yapmaya hazırlanan/ihracat potansiyeli olan ve halihazırda ihracat yapan firmalara ücretsiz eğitim ve danışmanlık verdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Likya Salonu’nda 4 Kasım 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen eğitimde dış ticaret yapan firmalara kapasite artırımı ve yeni pazarlara ulaşma, ihracat yapma potansiyeli olan firmalara ise ihracat yol haritası çizme konularında ücretsiz eğitim verildi. Dış Ticaret Uzmanı Petek Üzülmez tarafından verilen eğitimde, katılımcılara “Dış Ticaret nedir?” başlığı altında ihracatçı/ithalatçı olma şartları, ihracat döngüsü, ihracatta pazarlama karması ve altyapı hazırlığı, potansiyel ve hedef pazarlara ulaşım, başarıya götüren satış teknikleri ve müşteri memnuniyeti konularında detaylı bilgi aktarıldı.

FTSO, eğitimin ardından 9 günlük süre boyunca dış ticaret danışmanı eşliğinde,  firmalara birebir ücretsiz danışmanlık desteği sağladı. Firmaların kendi işyerlerinde veya FTSO hizmet binasında 5 Kasım ile 14 Kasım tarihleri arasında 9 günlük süre içerisinde gerçekleştirilen, firma bazlı danışmanlık faaliyetleri çerçevesinde işletmeler bazında ihtiyaçların belirlenmesi ile ihracat süreçlerindeki eksiklikleri gidermeye yönelik danışmanlık hizmeti verildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …