Perşembe , Nisan 25 2024

ÇİNLİ YILDIZLAR FETHİYE’DE

Çin’in en önemli televizyonları arasında yer alan ZHEJIANG TV için “Twenty four hours” adlı program çekimi Fethiye’de gerçekleştirilecek. Program çekimleri için Çin’in en ünlü yıldızları arasında gösterilen 8 Çinli yıldız Fethiye’ye gelerek yapılacak çekimlere katılacak. Reytingi bir milyara yaklaşan programın Fethiye’de çekilmesi bölge tanıtımı için ciddi katkı sağlayacak. Program 13 Ocak 2018 tarihinde tamamlanmış olacak.

Çinli yapım ekibinden yapımcı ve sözcüleri Yang Bing, Xu Lin, Lei  Qing ve Cherry’den oluşan heyet Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapılan toplantıda sektör paydaşlarıyla görüştüler. Toplantıya Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, FTSO Başkanı Akif Arıcan, FETAV adına Şemsi Toprak, FETOB başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Argın, TÜRSAB BYK Başkanı Süleyman Kaya ve Barış Kaya, İMEAK DTO Fethiye Şubesi adına Mehmet Eskici, Fethiye Turizm Danışma Bürosu yöneticisi Güler Uymaz, FTSO 6 Nolu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı İlkay Tugay, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, Çinli yapım ekibini ilçemizde görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Çinli ekibe başarılı bir çalışması dönemi geçirmelerini dileyen Arıcan, “İnşallah, bu çekimlerin televizyonunuza seyirci kazandırmasını, ilçemiz turizm ve ticaretine faydalı olmasını dileriz. Oda olarak Çin pazarına ciddi önem veriyoruz. Çin’i 2018 yılında hedef pazar ilan etmiştik. Bu bakımdan, söz konusu programın Fethiye’de çekilmesinin bölgemizin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ekibe, imkânlarımız doğrultusunda elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, yapılacak çalışmanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını dileyerek “Sizlerin daha iyi koşullarda çalışabilmeniz için elimizden gelen desteği vereceğiz. Oluşabilecek küçük aksaklıklar için şimdiden özür dileriz. İki amacımız var: Birincisi iyi bir ev sahipliği yaparak iyi bir ortam sağlamak. İkincisi ise ortaya iyi bir ürün çıkmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

Çinli ekip Fethiye’de yapılacak çekimler ve program hakkında bilgiler vererek ihtiyaçlarını dile getirdiler. Filmi en iyi şekilde yapmak için çalışacaklarını belirten ekip, filmin Türkiye’de çekilmesi için alınan kararı “Türkiye’yi ziyaret ettiğimizde Türkiye’yi çok sevdik ve bu programı Fethiye’de çekmeyi planladık. “ diyerek ifade ettiler. “Twenty four hours” adlı programın Çin’de en çok izlenen 10 program arasında bulunduğunu belirten Çinli ekip, Çin’in en önemli yıldızlarından Yue Man Lok, LIN ZHIYING, BAI JINGTING, HU YITIAN, WEI DAXUN, LIN YUN ve XIONG ZIQI adlı 8 Çinli yıldızın katılacağını dile getirdiler. Programın ayırt edici özelliklerini katılımcılara sunan ekip ““Çin’de bu tür programlar üzerinde büyük rekabet var. Çalışmalarımızla bu rekabette üstün gelmek istiyoruz. Rekabet artınca üstün teknik ve yöntemler kullanılıyor. Fethiye’de de daha önce kullanmadığımız yeni sistemleri kullanacağız. Programa katılacak sanatçılar doğal yaşantılarındaymış gibi çekilecek bir anlamda ünlüler kendilerini oynayacaklar. Diğer programlardan 3 ana farkımız var: Sesli çekim yapıyoruz, en ünlüleri çekiyoruz, doğaçlama çekiyoruz.” ifadeleri ile programı açıkladılar. Çekimlerin senaryo üzerinden değil; doğaçlama yapılarak çekileceğini, kendi sesleriyle kendilerini oynamalarının planlandığını kaydettiler.

Daha önce 8 ülkede çekimi yapılan programın bu sene 3. sezonu çekiliyor.  Teknolojik olarak en üst seviyede yapılacak çekimler ile aynı yerde 2 bölümün çekilmesi ilk kez Fethiye’de gerçekleştirilecek. Programın reytinginin 1 milyar kişiye ulaştığı belirtilirken izleyicilerin yüzde 73’ünün kadın olduğu, programı izleyenler arasında gençlerin oldukça yüksek olduğu dile getirildi.

Programların Çin’in yeni yıl kutlamaları öncesinde yayınlanacak olmasının izlenirliği açısından yüksek olacağı belirtilerek, bölgemizin tanıtımı açısından ciddi katkı sağlayacağına işaret edildi.

Çinli ekibin program çekimleri süresince ulaşımı T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, otel, konaklama yemek gibi giderler de Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve sektör paydaşlarından oluşan konsorsiyum tarafından karşılanacak.

Çinli ekip ile koordinasyon Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay ve FETAV adına katılan Şemsi Toprak tarafından yürütülecek.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …