Perşembe , Nisan 25 2024

  ÇİN’Lİ GAZETECİLER PARAŞÜT KEYFİ YAŞADI

     Fethiye Ticaret ve Sanayi odasının, Yunus Emre Vakfı ile protokol imzalamasının ardından bu Vakfın organizesinde Fethiye’ye gelen Çin’li gazeteciler Babadağ’dan Ölüdeniz’e yamaç paraşütü ile tandem (ikili) uçuş gerçekleştirdiler. Çin’li gazeteciler Türkiye ve Fethiye’ye daha çok Çin’linin tatile gelmesi için tanıtım yapacaklarını söylediler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde iki gün boyunca Fethiye ve çevresini gezen Çin’in önemli gazetelerinin yazarları Babadağ’dan Ölüdeniz’e Belceğiz’e rahat bir uçuşta yaptılar.Babadğ’ın 1800 metrelik pistinden Ölüdeniz’e uçan Çin’li gazeteciler gökyüzünden Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını izleme fırsatı da buldular.

Ölüdeniz’in çok güzel olduğunu ifade eden Samuel Gao Türkiye ve Fethiye çok güzel bugüne kadar Dünya’da çok yer gezdik.Bu kadar güzel bir Ülke görmedik dedi.Gao ‘Bence Fethiye bir hediye gibi Türkiye için. Dünya üzerinde pek çok yer gördüm Bu kadar doğal güzelliğe sahip olan çok az yer gördüm. Fethiye’yi sansasyonel bir yer olarak tanımlayabilirim.’dedi Gao Çin’e gittiği zaman Her şeyden önce çok güzel anılar ve bu kadar zengin doğal güzelliklerle alakalı hikâyeler götüreceğim. Türkiye’den yanıma götüreceğim en önemli şeylerden biri buradaki insanların misafirperverliği olacak. Diyerek Geldiğimizden beri pek çok yemek yeme fırsatı bulduk. Farklı şehirlerde çok çeşitli yemekler gördük. Etler olsun deniz ürünleri de olsun lezzetli yemekler yedik. Bir sonraki gelişim kesinlikle yemeklerle alakalı olacak ifadelerini kullandı..

Gao tur rehberleriniz ve bu gibi aktivitelerde çalışan kişilerin Çince öğrenmelerini tavsiye ederek.  Ayrıca ulaşımda çok önemli bir konu. İstanbul’dan ulaşımın daha bir hale getirilmesi Çince turistlerin daha fazla gelmesine sebep olacaktır. Siz Çinlilere ne kadar çok fırsat verirseniz onlar da buraya o kadar çok gelmek isteyeceklerdir.  Elinizdeki imkânlar çok fazla bunu ne kadar değerlendirebileceğiniz önemli diye konuştu.

Çin’li gazeteci Gu Zihengin ise Fethiye’nin dünyanın en güzel yeri olduğunu söyledi.Zihengin burada çok güzel kumsallar, dağlar ve ve lagünlar gördüm. Örnek vermek gerekirse paraşütle yamaç paraşütü yaptım. Paraşütle dağdan atladığınız zaman, o kadar güzel bir manzarayla karşı karşıya kalıyorsunuz ki plajlar, dağları hatta Yunanistan’ı görme şansınız var.  Eğer paraşüt yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle ikilemde kalmayın yapın. Benim denk geldiğim pilot 20 yıldır bu işi yapıyordu.  Korkutucu görünse de inanılmaz güvenli bir spor. Geldiğimden beri buradaki yaşadıklarımı her şeyi kız arkadaşıma gönderiyorum.  Bir dahaki gelişimde kendisiyle birlikte olacağım ve buradan kesinlikle paraşütle atlayacağız dedi. Zihengin ‘Tlos Antik kentine gittiğimizde gördüm ki orası kültürel sanat anlamında ve inanç bağlamında muhteşem bir yer. İnanılmaz bir dünya harikası. Ben bir sergi operatörüyüm. Benim kendime ait sanat galerim var.  Bu günden sonra ben Türkiye de kültürel değişimi ve etkileşimi Türk sanatçılarla birlikte arttırmaya yönelik çalışmalar yapacağım.  Fethiye Çin de henüz tanınan bir yer değil. Ama tanınan bir yer olmalı. Bizde bundan sonra elimizden geldiğince Fethiye’nin tanıtılması için elimizden gelen gerekli çalışmaları yapacağız .Türk yemeklerinide çok beğendim. Et, deniz ürünleri gibi birçok çeşit Türk yemeği yeme şansını buldum. İnanılmaz çeşitli olduğunu söyleyebilirim Türk mutfağının ve hepside çok çok lezzetli. Şunu da ekleyeyim Türk yemeklerin, restaurantların çok temiz olduğunu ve vücut için sağlıklı olduğunu söyleyebilirim ifadelerini kullandı.

Bu kadar etkinlik gördünüz. Fethiyeli işletmecilere ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? Siz ne gibi aktivitelerden ve nelerden hoşlanırsınız? Eğer Türkiye kendini doğru anlatırsa zaten Çinliler buradaki dağları, doğal güzellikleri, plajları görmek için koşa koşa geleceklerdir. Paraşüt, balon gibi Kapadokya’daki sıcak balon turizmi gibi aktiviteler Çin de zaten oldukça popüler ve Çinli turistler bunları denemek için Türkiye’ ye gelmek isteyeceklerdir. Türkiye bana inanılmaz bir deneyim yaşattı. Sadece tek bir taraftan değil hem Avrupa’ dan dan esintiler gördüm hem de Asya’dan bunları karıştırarak ortaya kültürel bir karışım çıkmış ve bu beni çok etkiledi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …