Cuma , Nisan 19 2024

Karaca “Ortak Akıl Oluşturacağız”

CHP Fethiye Belediye Başkanı Adayı Alim Karaca, FETOB yönetimini ziyaretinde yaptığı konuşmada “Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmeyeceğiz. Turizmle ilgili projelerimizi, sektörün içindeki, sektöre yön veren insanlarla birlikte ortak akıl oluşturarak hazırlayacağız” diye konuştu. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Fethiye Belediye Başkanı Adayı Alim Karaca, kısa adı FETOB olan Fethiye Otelciler Birliği Yönetimini ziyaret etti. Beraberinde CHP İlçe Başkanı Özgür Kullukçu, belediye meclis üyesi adayları ve partililerle FETOB ofisine gelen Alim Karaca’yı FETOB Başkanı Bülent Uysal, başkan Yardımcısı Ercan Torunoğulları ve Mustafa Argın, yönetim kurulu üyeleri Barkın Bağcı, Tolga Doğan, Yasin Özdemir ve turizmci Mehmet Emin Öner karşıladı. Ziyarette FETOB Yönetiminin istek ve önerilerini dinleyen Alim Karaca, sorunların çözümüne yönelik düşüncelerini de paylaştı.

FETOB Başkanı Bülent Uysal bölge hakkında kısa bilgi vermesinin ardından bölgenin sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporu Alim Karaca’ya teslim etti. Uysal konuşmasında “Bölgemiz turizm bölgesi, ciddi sorunlarımız var. Sizin turizme bakışınızı öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

Alim Karaca adaylaşmadan önce de turizmin sorunları hakkında bilgi aldığını belirterek “Bir bölgede altyapı olmadan turizm olmaz. Bölgemiz doğasıyla dünya harikası, tarihi geçmişiyle kültürler beşiği olmuş bir yer, ancak çok ciddi bir altyapı sorunu var ve bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bölgemizde altyapıyla ilgili tüm yetki büyükşehir belediyesinde. Uyumlu olmadığımız sürece bu altyapı sorununu çözme şansımız yok. Büyükşehir Belediyesi’nde Ovacık- Hisarönü’nün altyapısıyla ilgili 63 milyon lira ayırttık. Fethiye arıtması içinde 28 Milyon lira ayırttık.

Bunu 200 Milyona çıkarmak için çalışıyoruz. Altyapı tamamlanabilmeli ki üste çıkılabilsin. Ölüdeniz’in cadde ve kaldırımları, dünya markasına yakışmayan nitelikte. Seçilirsek buranın düzenlenmesi ile ilgili mutlaka çalışmamız olacak. Turizmde tanıtımın önemini hepimiz biliyoruz. Tanıtım çalışmalarına destek vermek istiyoruz. Turizmle ilgili çalışmalarımızda sizlerden yararlanmak, projeleri hazırlarken de sizlerle birlikte ortak akıl oluşturarak yapmak istiyoruz. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmek istemiyoruz. Bu sektörden çalışan ve sektöre yön veren insanların fikirleri bizim için çok önemli” diye konuştu.

FETOB Yönetim kurulu üyeleri bölgeleri hakkında yaşanan sorunları anlayarak, “Seçilirseniz sorunların çözümü konusunda desteğinizi bekliyoruz” diye konuştular.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …