Cuma , Nisan 26 2024

Çini Sergisi Göz Kamaştırdı

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi çini atölyesinde kursiyerlerin atölye çalışmalarının yer aldığı çini sergisi göz kamaştırdı. Aralarında yabancı uyruklu vatandaşların da bulunduğu 17 kursiyerin el emeği göz nuru çalışmaları cumartesi gününe kadar açık tutulacak.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi çini atölyesinde Sibel Uça yönetiminde çini eğitimi alan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri büyük beğeni çekti. Aralarında 5 ayrı ülkeden yerleşik yabancıların da yer aldığı 17 kursiyerin atölye ve yıl sonu çalışmaları Kültür Merkezi sergi salonunda beğeniye sunuldu. 100’ün üzerinde eserin sergilendiği çini sergisinde birbirinden güzel tasarımlar dikkat çekiyor. Sehpadan aynaya ve değişik objelerden tepsiye kadar çini tasarımların yer aldığı sergide Rus uyruklu Elena Karaman, İngiliz uyruklu Helen Stansfield ve diğer yabancı uyruklu kursiyerler de eserlerini sergiliyor. Rus uyruklu Elena Karaman 5 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirterek; ”4 yıl önce katıldığım bu çini eğitimine aralıksız devam ediyorum. Hem kendime hem de isteyenlere tasarımlarımı gerçekleştiriyorum. Çini öğrenirken sabır gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kurs öğreticisi Sibel Uça ise serginin 1 Nisan Cumartesi günü akşam saatlerine kadar açık tutulacağını, kursiyerden bazılarının eserlerini satmakta olduğunu ifade ederek; ”17 kursiyerin 100’ün üzerinde eseri bulunmaktadır. Fethiye Belediyemizin destekleri ile açılan bu kursta tam 14 yıldır eğitmenlik yapıyorum. Kursiyerlerimiz arasında 5 ayrı ülkeden yerleşik yabancılarımız da var. Fethiye halkının bu sergiyi gezmelerini ve değerlendirmelerini bekliyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …