Cuma , Nisan 19 2024

CHP’li Başkan, Ak Parti’de Rozet Taktı

Fethiye’ye şokta, yıllardır CHP saflarında mücadele eden Keramettin Yılmaz, apar topar Ak Partili oldu. Fethiye gündemine bir anda bomba gibi düşen bu haber, siyasete hareket getirdi.

***Muğla’nın Fethiye ilçesinde CHP’den belediye başkan aday adayı olan Keramettin Yılmaz, 4 belediye meclis üyesi ile 100 aşkın  kişiler CHP’den istifa etti.

***Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, Keramettin Yılmaz ile birlikte Ak Parti saflarına katılan CHP’li Fethiye Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Nebioğlu, Funda Gürkan, Talat Uysal ve Ünsal Erişgen’e Ak Parti rozetlerini bir bir taktı.

 ***Ak Parti’den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olarak başvuruda da bulunan Keramettin Yılmaz, ”Ölünceye kadar artık Ak Partiliyim” ifadelerini kullandı. Kalabalık bir grup ile Devlet Su İşlerinden yürüyerek Ak Parti ilçe Başkanlığının bulunduğu sokağı doldurdular. Alkışlar eşliğinde ilçe teşkilatına çıkan Yılmaz, “Hizmet kapımız artık saatten sonra burasıdır. Fethiye’yi seven her kesimin hizmet için beraber olmaya davet etti.

***Yılmaz, “Fethiye’de tek bir adama teslim edildi. CHP’nin adayı yok. Bizde seçeneksiz bırakmıyoruz. 4 meclis üyesi arkadaşım ile istifa ediyoruz. İstifa dilekçesini imzalıyorum ”dedi.    

İki dönem Ölüdeniz Belediye Başkanlığı yapan, 2014 seçimlerinde CHP’nin başkan adayı olan ve Mart 2019 seçimlerinde CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Keramettin Yılmaz, törenle AK Parti’ye katılacağını ilan etti. Yılmaz’ın AK Parti’ye geçmesini CHP’liler sert dille eleştirirken, AK Partililer ise  bayram havasında karşıladı.

“YILMAZ, “FETHİYE’DE TEK BİR ADAMA TESLİM EDİLDİ”

Devlet Su İşleri (DSİ) Fethiye Sosyal Tesislerinde sabah saatlerinde CHP’den istifa ettiğini duyuran basın açıklaması yapan Keramettin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylarının hevesinin kırıldığına dikkat çeken Yılmaz, Fethiye’nin de tek adama teslim edildiğini kaydetti.  Yılmaz, “CHP’li dostlarımı, sizi üzdüğümü, bazı dostlarımı kırdığımı biliyorum. Bu bizim suçumuz değil, 6 yıldır sürekli oyalama politikası yapıldı. Fethiye, Babadağ gibi tektir ama oyun kurucu tek değildir. Siz oyunu bozdunuz. Fethiye’yi seçeneksiz bırakmak istemedim. 20 yıldır tek adama bırakmamak için bugün bunu gerçekleştiriyor.

“CHP OLARAK BAŞINI KUMA GÖMMÜŞLER”

CHP’lilerle yeniden kucaklaşacağız. 6 aydır genel merkezde başını kuma gömmüşler, adaylık verecekler. Genel başkana söylüyorum, hevesimi kırdınız. İl teşkilatı, 4 milletvekili, ilçe teşkilatı tek ses çıkmıyor. Genel merkez tabanı görmüyor. 4 aydır yalvarıyoruz. Ön seçim yapalım, kim aday çıkarsa o aday olsun dedim. Yüzümüze bakan yok. Fethiye’de yerel seçimler var. Bir Allah’ın kulu çıkıp bir cümle söyleseydi bugün CHP’liler bunu yaşamazdı. CHP’liler hiç üzülmesin, belediyede bulacağız.

Fethiye’de tek bir adama teslim edildi. CHP’nin adayı yok. Bizde seçeneksiz bırakmıyoruz. 4 meclis üyesi arkadaşım ile istifa ediyoruz. İstifa dilekçesini imzalıyorum. CHP Aday adaylığından da çekiliyorum” diye konuştu.

“EL ÖPEREK, İTTİFAK İSTEMEK YAKIŞIR MI ?”

“İttifaksa Fethiye’de kuruyoruz; Cumhur ittifakı da millet ittifakı da burada” diyen Keramettin Yılmaz; “Ben kişiler üzerinden siyaset yapmam. Fethiye Belediye Başkanı olarak gidip el öperek, ittifak istemek yakışır mı ? 4-5 tane aday adayı arkadaşımızın emekleri var. CHP Fethiye’de birinci parti değil mi ? diye sordu.

“FETHİYE’DE HANGİ BÜYÜK PROJE GERÇEKLEŞTİ ?”

Fethiye’nin 20 yılını öldürdüğünü belirten Yılmaz, “Fethiye’de hangi büyük proje gerçekleşti ? Hani büyük başkan varda nerde hangi proje bitti ? Neden bu denizde yüzemiyoruz? Fethiyeliler bedava denize girebiliyor musunuz? Fethiye’de yeni nesil belediyecilik şarttır ? Fethiye’yi bu yönetimden kurtaracağız. Kimseye kırgın değilim. Üzdüğüm arkadaşlarımdan özür diliyorum. Bugün Fethiye siyasetinin değiştiği gündür. Fethiye’de gönlüm hala CHP’den aday çıkmasıdır” diye konuştu.

“FETHİYELİLER, BÜYÜK DÜŞÜNÜN”

Yılmaz, “AK Parti’den Fethiye Belediye Aday Adaylığımı açıklıyorum. Fethiye Belediyesi akılla yönetilecek. Çok güzel şeyler olacak. Fethiye, Fethiyelilere yeter. 10 yıl boyunca Ölüdeniz’de yapmış olduğum belediye başkanlığında AK Parti iktidarından, AK Parti Bakanlarımızdan destek aldık. Projelerimizi Ak Parti iktidarından aldığımız 11 buçuk milyon parayla yaptık. İstedik, verdiler. Fethiyeliler, büyük düşünün. Biz bunu başaracağız. AK Partili arkadaşlarımızdan da özür diliyorum. O arkadaşlarımızda heveslendiler. Ama biz hep birlikte kucaklaşacağız. Fethiye’ye hizmet getireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’den Keramettin Yılmaz ile birlikte 100’ü aşkın partili de istifa dilekçelerini DSİ bahçesinde imzaladı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …