Cuma , Nisan 19 2024

16 Ocak Heyecanla Bekleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve yönetim kurulu üyeleri CHP Fethiye İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve ilçe örgütü ile bir araya geldi. Toplantıda gündem, yerel seçimler ve parlamento çalışmaları olurken basına açıklama yapan Alban, Zeybekoğlu ve Kullukçu Muğla’nın 13 ilçesinde de CHP’nin kendi adaylarını çıkarması gerektiğini vurguladılar. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, yerel seçim ve parlamento çalışmalarını basına kapalı bir şekilde gerçekleşen toplantıda değerlendirdiler.

Yaklaşan 31 Mart Yerel seçimler öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. CHP’de hafta sonu gündem yoğundu. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, hafta sonu CHP Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Veli Pabuşçu ve ilçe örgütüyle bir araya gelen CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, yerel seçim ve parlamento çalışmalarını basına kapalı bir şekilde gerçekleşen toplantıda değerlendirdiler.

ALBAN, “ADAYLARIMIZI ÇIKARTIP SEÇİMLERİ ALMAK İSTİYORUZ”

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Ülkenin gidişatı iyiye gitmiyor. Yasa tanımazlık, kanun tanımazlık, hukuku yok saymak almış başını gidiyor. Tek adam rejimi hayata geçmiş. Örneğin İstanbul’da aday adayı tanıttılar. Binali Bey (Yıldırım) yüce meclisimizin başkanıdır. Binali Bey, meclis başkanlığından istifa etmeden İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oluyor. Bu kendisine sorulduğunda da ‘bak ben istifa etmeye mecbur değilmişim’ deyip geçiştiriyor. Burada anayasayı tanımazlık var. Binali Bey’in bir an önce meclis başkanlığı görevinden istifa etmesi veya büyükşehir belediye başkanlığı adaylığından vazgeçmesi gerekiyor. Binali Bey, yerel seçimler bir siyasi çalışma değildir diyor. Ben anlamadım, yerel seçimler nasıl bir çalışmadır? Siyaset yoksa neden seçim yapıyoruz? Yok sayılan kanun, anayasa ve Türk demokrasisidir! Buradaki mücadelemiz sürecek. Adaleti, hakkı, hukuku her zaman koruyacağız. Fethiye’de de Muğla’da da biz adaylarımızın çıkması için çalışıyoruz. Adaylarımızı çıkartıp seçimleri almak istiyoruz” dedi.

16 OCAK HEYECANLA BEKLENİYOR

Fethiye’de ve diğer ilçelerde CHP’nin kendi adayını çıkarmasını istediklerini ifade eden Alban, “İl ve ilçe başkanlarımızın, Muğla milletvekillerimizin ‘biz her ilçede aday çıkartalım’ görüşü hakim. Fethiye’de bunun içinde. Biz Fethiye’de adayımızı çıkartalım. Seçimi kazanalım. Görüşlerimiz bu yönde ama bu kararı verecek olan parti meclisimizdir. Bunu genel başkanımız ve genel başkan yardımcılarımız değerlendiriyor. Türkiye’de şuan bir ittifak söz konusu. Bunun içerisinde Muğla’da da bazı ilçeler olabilir. İttifak olur olmaz ama biz adayımızı çıkartmak istiyoruz. Görüşmeler neticelenir ve bir sonuca bağlanırsa 16 Ocak’ta belli olma ihtimali var. Eğer neticelenmez ve bir sona varılamazsa bir sonraki parti meclisi toplantısına kalır” diye konuştu.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, “Muğla örgütü olarak bütün ilçelerde kendi adayımızla seçimlere girmek istiyoruz. İYİ Parti’de kendi adaylarıyla hem Muğla’da hem de ilçelerde kendi adaylarıyla seçime girsin diye rapor sunduk. Ama karar verecek olan parti meclisi, genel merkezdir. Biz onların vereceği karara uyarız. Biz aydınlanmadan, demokrasiden, insan haklarından, özgürleşmeden yanayız. Biz artık bunu yerel seçimlerin ötesinde demokrasi mücadelesi olarak görüyoruz” dedi.

KULLUKÇU; “FETHİYE’DE ADAYIMIZ CHP’NİN ADAY ADAYLARI ARASINDAN OLMALI”

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu da, “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye ilçe örgütünün tavrı, kararı ve amacı Cumhuriyet Halk Partisinin 3 değerli aday adayından birisinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olması noktasındadır. Biz bu kararlılığımızı genel merkeze, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve genel başkan yardımcılarına ilettik. Bu noktada büyükşehir belediyesi bazında bir ittifak söz konusu olsa da ilçeler bazında açıklanmış değil. Bu kararı alacak olan genel kurumlar parti MYK’mız ve Genel Merkezimiz. 16 Ocak Çarşamba günü parti meclisi toplantımız var. Burada adayların açıklanmamış ilçelerde gündemde olacak. Biz Genel Merkezimizde Fethiye’nin adayının 3 aday adayımız arasından açıklanmasını bekliyoruz. Tavrımız ve kararımız budur” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …