Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün talimatı sonucu açılan davayla, Fethiye İskelesi’nin Fethiye Belediyesi’nin elinden alınmasına İzmir Bölge Mahkemesi ‘dur’ dedi. Muğla 1’nci İdare Mahkemesi’nin iskelenin büyükşehir belediyesine verilmesi yönündeki kararını iptal eden üst mahkeme, iskelenin kullanım hakkının Muğla Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nu tarafından yeniden belirlemesini istedi.
Fethiye İskelesi’nin kontrolü 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 60 yıl boyunca idaresi Fethiye Belediyesi’nde kalan, yat yanaşma ve bağlama gelirleriyle ilçedeki belediye hizmetlerinin gerçekleşmesine katkı sağlayan iskelenin kontrolünü almak istedi. Fethiye Belediyesi’nin bu talebi geri çevirmesi üzerine Muğla 1’nci İdare Mahkemesi’ne Başkan Osman Gürün’ün talimatıyla dava açıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme iskelenin kontrolünü, gelirleriyle birlikte Fethiye Belediyesi’nden alarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı ise kararın bir üst mahkeme olan İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşınmasını istedi. Muğla 1’nci İdare Mahkemesi’nin iskeleyi büyükşehire veren kararını iptal eden üst mahkeme, oy birliğiyle iskelenin kullanım hakkının Muğla Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nu tarafından yeniden belirlemesini istedi. Önümüzdeki günlerde tekrar toplanacak komisyonun iskeleyi Fethiye Belediyesi’ne geri vermesi bekleniyor. Bu karar Fethiye Belediyesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne karşı kazandığı hukuk zaferlerine bir yenisini daha ekledi.
BAĞIMSIZ ADAY BEHÇET SAATCI “GASP EDİLEN HAKLARI GERİ VERECEĞİZ”
Karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Behçet Saatcı, “Fethiyeliler beni ilçenin haklarını savunmam için seçti. Yoksa bende elimi göğsümde birleştirip, koltuğumda oturup ‘bana ne’ diyebilirdim. Ama biz böyle yönetmeyeceğiz. Muğla’da 13 ilçe belediye başkanı benim çalışma arkadaşlarım olacak. Dava yoluyla ilçelerin elinden alınan tüm gelir kaynaklarını geri iade edeceğiz. Adaletle nasıl büyükşehir belediyesi yönetilirmiş, tüm Muğla’ya göstereceğiz. 60 ayda davalar yoluyla ilçelerin tüm gelirlerine hunharca el koyanları Muğla halkının takdirine bırakıyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin usulsüz işlemlerine yargı ‘dur’ diyor. İskeleyi Fethiye halkı güle güle kullansın.” dedi.
FETHİYE BELEDİYESİ’NİN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KARŞI HUKUK ZAFERLERİ
Fethiye Belediyesi’nin büyükşehire karşı kazandığı hukuk zaferleri ise şu şekilde sıralanıyor;
Büyükşehir yasası sonrası Muğla Valiliği tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Göcek Yat Çekek Yeri, açılan dava sonucunda yeniden Fethiye Belediyesi’ne devir edildi. Büyükşehir belediyesi tarafından yerin tahsisinin engellenmesi ve ihalenin iptali için açılan davalar kazanılarak bölgenin en büyüğü olan Şehit Fethibey Parkı inşa edildi. Muğla Su Kanalizasyon İdaresi tarafından, Fethiye Belediyesi’ne 1 adet vaktör ve 2 adet pikabın kullanım hakkı için dava açıldı. Dava kaybedilince Fethiye Belediyesi’nin araçları elinde kaldı.