Perşembe , Nisan 25 2024

BOZBURUN DA SU BULUNDU

BOZBURUN’DA SU BULUNDU SIRADA TAŞLICA VAR

Kurulduğu günden bu yana 27 susuz mahalleyi suya kavuşturan Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bozburun ve bölge mahallelerde çalışmalarını sürdürürken, Bozburun ve Selimiye’de su buldu. Yıllardır su sıkıntısı çeken Taşlıca ve Söğüt için alternatif çözümler deneniyor.

Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden biri olan Marmaris’te asırlardır içme suyu sıkıntısı çeken mahallelere su ulaştırmaya çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yoğun mesai harcıyor.

BOZBURUN VE SELİMİYE’DE SU BULUNDU

Yıllardır su sıkıntısı çeken Bozburun, Selimiye, Bayır, Söğüt ve Taşlıca Mahallelerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması için sondaj açma çalışması yapan MUSKİ ekipleri, Bozburun ve Selimiye’de su buldu. Daha önceki yıllarda Özel İdare tarafından yapılan sondaj açma çalışmalarında sonuç alınamazken MUSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 yılında Bozburun’da 2 Taşlıca’da 1, Söğüt’te 2 olmak üzere 5 ayrı noktada yaptığı sondaj açma çalışmasında, Bozburun ve Selimiye’de mutlu sona ulaştı.

“BOZBURUN’DA ÇIKAN SU YETERLİ DERECEDE”

Muğla Büyükşehir Belediyesi  MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bozburun Mahallesinde sürdürülen 2 ayrı noktadaki sondaj açma çalışmasında da sonuç aldıkları belirtildi. Açılan sondajlardaki suların kullanılabilir olması gerektiğini vurgulanan açıklamada , “Açılan iki sondajdan birinde 3 litre saniye su çıkmış ancak iletkenliğinin yüksek olmasından dolayı içilebilir su durumunda olmadığı için sisteme alınmadı. Ekiplerimizce açılan diğer sondajda ise 6 litre saniye su çıktığı tespit edildi ve kullanılmak üzere sisteme alındı. Bozburun Mahallemiz içinde bu su yeterli derecede. Selimiye’de yürütülen 2 ayrı noktadaki sondaj açma çalışmalarında ise birinde 2 litre saniye su tespit edilerek kullanılmak üzere sisteme alındı. Ancak açılan diğer sondaj da ise verim alınamadı.”

“BARAJDAN SU GETİRMEK SÜREYİ UZATIYOR”

Sondaj çalışmalarından sonuç alınamayan ve yıllardır su sıkıntısı çeken Taşlıca, Bayır ve Söğüt Mahalleleri içinde alternatif projelerin devam ettiğine dikkat çeken MUSKİ Genel Müdürlüğü

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …