Perşembe , Mart 28 2024

BİR GÜNDE 23 BİN 580 TL CEZA…

 

Fethiye’de motosiklet kullanıcılarına yönelik uygulamalar bölge bölge devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri, Fethiye’de yaz sezonuna girilirken, şehrin çeşitli noktalarında motor sürücülerine yönelik uygulamaları sıklaştırdı.

Sıcakların artması ile birlikte motor sürücüleri trafiğe daha çok çıkmaya başlarken, motor kazalarının her geçen gün artması üzerine trafik kontrolleri yoğunlaştırdı. Türkiye’de en fazla motosikletin bulunduğu Fethiye’de sadece bir günde yapılan uygulamada 290 araç kontrol edilirken, 53 sürücüye çeşitli muhtelif  konulardan dolayı 23 Bin 580 TL ceza yazıldığı öğrenildi.

Motosiklet sürücülerini can güvenlikleri için kask takmaları konusunda uyaran trafik ekipleri, diğer yandan da sürücülerin eksik evrakları olup olmadığı kontrol ediyorlar. Şehrin değişik noktalarında gerçekleştirilen Trafik uygulamalarında eksik evrakı olan bazı motosiklet sürücülerine cezai işlem tatbik edilirken bazı sürücülerde ehliyetsizlikten yâda yetersiz ehliyetten mahkemeye sevk edildi. Denetimler sırasından eksik evrakı bulunan bazı motor sürücüleri polisi göründe motoru bırakıp kaçmaya yeltenseler de başarılı olamadılar. Yapılan uygulamadan memnun olduklarını belirten sürücüler, motosiklet kullanıcılarının kask takmaları gerekliliğine ve kesinlikle tüm sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerektiğini kaydettiler. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ise yapılan bu türlü denetimler sıklıkla şehrin değişik noktalarında her gün aralıksız devam edeceğini kaydettiler.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …